Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos kariai atsakomybės vairą perdavė Afganistano provincijos vietinėms pajėgoms

2014-06-05 14:58
I. Budzeikaitės / KAM nuotr.

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų eskadronas „Aitvaras“ trečiadienį oficialioje ceremonijoje perdavė atsakomybę už Afganistano Zabulo provincijos saugumą vietos pajėgoms, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų eskadronas „Aitvaras“ baigia Zabulo saugumo pajėgų mokymus ir perduoda atsakomybę už saugumo situaciją provincijoje nacionalinei greitojo reagavimo kuopai. Tai yra akivaizdus įrodymas, jog mūsų pajėgų kariai sėkmingai įvykdė tarptautinės operacijos Afganistane užduotis. Taip pat tai yra vienas kertinių aspektų, kurie užtikrina kolektyvinės gynybos principo galiojimą ir mūsų Tėvynėje“, – sakė ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Lietuvos kariams dėkojo ceremonijoje dalyvavęs Zabulo provincijos gubernatorius, vietos nacionalinės policijos viršininkas, kiti atstovai.

Eskadrono „Aitvaras“ kariai Zabulo provincijos nacionalinės policijos greitojo reagavimo kuopos pareigūnus rengė nuo 2009 metų. Iš pradžių lietuvių karių rengiamuose mokymuose dalyvavo vos 20 vietos policininkų, šiais metais jų skaičius siekė 130.

Eskadrono rengiamų mokymų metu Afganistano nacionalinės policijos pareigūnai buvo rengiami veikti savarankiškai, pradedant nuo operacijų planavimo proceso, užduočių vykdymo ir vadovavimo joms. „Aitvaras“ kartu su afganistaniečiais vykdė operacijas, jų metu, kaip teigiama, pasiektas tvirtas Lietuvos karių ir Zabulo provincijos nacionalinės policijos greitojo reagavimo kuopos pareigūnų tarpusavio pasitikėjimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų