Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos kariai išlydėti į Centrinę Afrikos Respubliką

2014-04-02 14:56
A. Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose trečiadienį į misiją Centrinės Afrikos Respublikoje išlydėtas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C-27J „Spartan“ su dešimties karių įgula.

Lietuvos kariai teiks logistinę paramą Prancūzijos vadovaujamai operacijai „Sangaris“, kuria siekiama stabilizuoti padėtį Centrinės Afrikos valstybėje.

Karius išlydėjęs krašto apsaugos viceministras Marijus Velička sakė, kad siųsdami karius į tarptautinę operaciją Centrinės Afrikos Respublikoje Lietuva rodo solidarumą su sąjungininkais.
„Tai ypač svarbu šiuo metu, kai dėl situacijos Ukrainoje ir agresyvių Rusijos veiksmų turime būti pasiruošę paremti sąjungininkus, kad prireikus paramos galėtume tikėtis ir patys,“ – pranešime spaudai sakė viceministras.

Vieno mėnesio trukmės misijos metu kariai su „Spartan“ gabens operacijos krovinius ir personalą. Koviniuose veiksmuose jie nedalyvaus.

Pagrindinė Lietuvos karinio orlaivio „Spartan“ C-27J su įgula ir priežiūros personalu dislokacijos vieta bus Ndžamenos oro uoste, Čade, iš kurio bus vykdomi skrydžiai į Centrinės Afrikos Respubliką.

Lietuvos karių misijai Centrinėje Afrikoje leidimą davė Seimas, remdamasis prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimusi.

Tarptautine misija buvusioje Prancūzijoje kolonijoje siekiama užkirsti kelią smurtui tarp musulmonų ir krikščionių bendruomenių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų