Lietuvos kariuomenės poligonai didės miškų sąskaita

Plečiami Lietuvos kariuomenės Pabradės ir Gaižiūnų  poligonai, nes, modernėjant ginkluotei, pratyboms ir koviniam šaudymui reikia daugiau vietos, didesnių atstumų.

Poligonai didėja valstybinių miškų sąskaita. Pvz., vien prie Pabradės šiemet teks iškirsti daugiau nei 500 hektarų miško. Bet numatyta, kad tada poligonas padvigubės ir jo plotas taps didesnis nei, pavyzdžiui, dabar užima Kauno miestas.

„Pas mus buvo šaudymai iš užsienio partnerių sunkiosios ginkluotės. Taip, jie įtilpo į tuos normatyvus, kuriuos galim jiems pasiūlyti. Bet jų ginkluotės galimybės yra didesnės ir poreikiai didėja automatiškai, kad būtų galima efektyviai treniruoti kovinį šaudymą, reikalingi didesni atstumai“, – sako Generolo S. Žukausko kovinio rengimo centro sk. Viršininkas mjr. Mindaugas Spėčius.

„Visada reikia derintis prie karinių šaudymų, ar galima dirbti, ar negalima.Tikrai didžiuliai plotai, kuriuos reikės iškirsti. Mūsų miškuose yra ir kurtinių tuoktuvių vietos, ir apsaugos zonos, bet teks iškirsti“, – teigia Nemenčinės urėdijos Žeimenos girininkas Vytis Tupkauskas.

„Reikės vykdyti ir senus kirtimus, kurie buvo suplanuoti anksčiau, ir dar prisidės šie kirtimai. Ir reikia surasti jų kirtimui rangovus, organizuojant viešuosius pirkimus, reikia pasistatyti kelią ir išvežti medieną ir spėti visą medieną parduoti, kad ji nesugestų. Daug kas gal pasipiktins, kad kerta 500 hektarų, bet turim būti pilietiški ir suprasti“, – Nemenčinės miškų urėdas Eligijus Ryškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kns

Kns portretas
Kazkada patiko komentaras ir lieka galioti: maitinkim savo kariuomene,nes priesingu atveju maitinsime kita!Privalome stiprinti,kurti,rengti...

Islamo valstybė

Islamo valstybė portretas
Jei kariuomenei reikia-vadinasi reikia. Šventas reikalas, ir negali būt jokių diskusijų. Tik vatnikai čia gali drįst abejot

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Karas ir mes: Kai praeitą kartą mes konfliktavome su ginkluotais Sovietų Sąjungos šalininkais, mus apsaugojo tai, kad daugomoje buvome beginkliai, o tie iš mūsų, kurie šiokius tokius ginklus turėjo, tų ginklų nepanaudojo. Karo veiksmai prieš beginklius žmones Europos centre nėra naudingi propagandai. Todėl tokie karo veiksmai buvo riboti. Dabar mūsų šauktiniai tokio privalumo neturi. Jie karo atveju būtų ginkluoti, nors ir primityviai. Todėl mūsų šauktiniai būtų sunaikinti be jokių abejonių, kaip tikri karo dalyviai. Kadangi Baltijos jūra yra pernelyg sekli, kad sulaukti lėktuvnešių, o Rusijos priešlėktuvinės raketos neleistų NATO lėktuvams pasirodyti ne tik Lietuvoje, bet ir dalyje Lenkijos, mūsų šauktiniams pagalbos nuo lėktuvų ir bepiločių smūgių laukti nėra iš kur. Lieka tik viena: savanoriams leisti dalyvauti karinėje veikloje, kaip pramogos ir atitraukimo nuo blogesnių užsiėmimų būdą. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių