Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos kariuomenės rezervą papildė 28 įgūdžius atnaujinę kariai

2013-08-22 15:13
BNS inf.
Lietuvos kariai rinksis į paradą
Lietuvos kariai rinksis į paradą / Ingos Juodytės nuotr.

Ketvirtadienį baigėsi parengtojo rezervo karių kartotinės pratybos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione, kuriose dalyvavę 28 rezervo kariai atnaujino karinius įgūdžius.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) informavo, kad pratybose kariai atnaujino individualius taktikos, apsaugos nuo masinio naikinimo ginklų, ginklų valdymo, priežiūros ir šaudymo įgūdžius, taip pat susipažino su batalione naudojama ginkluote ir karine technika, įrengė lauko stovyklą.

Toks rezervo rengimas po beveik dešimties metų pertraukos atnaujintas 2011 metais. Į kartotines rezervo karių pratybas kviečiami asmenys, atlikę privalomąją pradinę karo tarnybą. Organizuoto mobilizacinio rezervo formavimo planai numato, kad rezervo kariai žinias turėtų atnaujinti padalinyje, į kurį būtų priskirti galimos krizės atveju.

Parengtasis rezervas būtinas ne tik dėl galimų karinių grėsmių, bet ir siekiant operatyviai vykdyti taikos meto užduotis – reaguoti į galimas gamtos stichijos sukeltas ar kitokio pobūdžio nelaimes bei ekstremalias situacijas, pažymi KAM.

Praėjusiais metais į tokius mokymus buvo pakviesti 384 rezervistai, šiemet bus pašaukta 450, kitais metais planuojama pašaukti 500 rezervistų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų