Lietuvos kariuomenės vadas Ukrainoje stebės bendras pratybas

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys antradienį pradeda vizitą Ukrainoje.

Dviejų dienų vizito metu V. Rupšys susitiks su Ukrainos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valerijumi Zalužnu, stebės pratybose „Joint Endevour 2021“ atliekamus karinius veiksmus ir lankys pratybose dalyvaujančius Lietuvos karius.

Minėtos strateginio vadovavimo pratybos vyksta rugsėjo 22-30 dienomis skirtinguose Ukrainos poligonuose, jose dalyvauja 12,5 tūkst. karių, daugiau nei 500 vienetų karinės technikos, 20 karinių laivų ir 30 sraigtasparnių ar lėktuvų iš 15 šalių.

Mokymuose treniruojamasi gynybos veiksmų planavimo, organizavimo ir vykdymo pagal NATO standartus ir procedūras. Taip pat siekiama patikrinti Ukrainos kovinę parengtį, mobilizacijos planus ir išbandyti naujai parengtus karinius dokumentus.  Šiuose mokymuose dalyvauja ir Lietuvos kariai, vykdantys karinę mokymo operaciją Ukrainoje.

Tuo pat metu Ukrainoje vyksta pratybos „Rapid Trident 2021“, jose taip pat dalyvauja kariai iš Lietuvos – Javorivo regione treniruojasi Lietuvos kariuomenės J. K. Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ kuopa ir Specialiųjų operacijų pajėgų kariai.

Šiuo metu Lietuvos mokymo operacijoje Ukrainoje dislokuoti 29 Lietuvos kariai iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų, Specialiųjų operacijų pajėgų, Lietuvos kariuomenės mokyklos, Mokomojo pulko, Logistikos pajėgų. Nuo 2017 metų apie 320 Lietuvos karių veiklą vykdė Lvove, Kijeve, Desnoje, Berdyčive, Brovaruose, Javorive.

Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą. Lietuva nuo to laiko sustiprino humanitarinę, karinę ir kitą paramą šiai šaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nuotrauka neatitinka turimo karinio laipsnio. Per silpna KD fototeka?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių