Lietuvos meno kūrėjų asociacija delegavo J. Staselį į LRT tarybą

  • Teksto dydis:

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos (LMKA) taryba delegavo asociacijos prezidentą Joną Staselį į Lietuvos radijo ir televizijos tarybą.

Anksčiau nuo LMKA deleguotas kino režisierius, Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininkas Arūnas Matelis labai atsakingai įvertino savo galimybes dirbti LRT taryboje ir derinti savo asmeninius kūrybinius planus artimiausius metus. Atsižvelgdamas į realias ir ribotas galimybes suderinti abi šias veiklas vienu metu – A. Matelis pasirinko kūrybinę laisvę ir veiklą, tuo pačiu linkėdamas LRT sėkmingos veiklos, sakoma pranešime.

Tarybos nario įgaliojimai truks iki 2026 m. gegužės 19 dienos.

J. Staselis yra fotožurnalistas, fotomenininkas, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas. Ilgus metus dirbo fotokorespondentu ir fotoredaktoriumi įvairiose Lietuvos žiniasklaidos priemonėse.

Jis yra VšĮ Lietuvos spaudos fotografų klubo steigėjas ir vadovas (nuo 2001 m.). Tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ vadovas (nuo 2007 m.), fotografų plenero „Uždaros teritorijos“, rengiamo Kuršių nerijoje, iniciatorius ir vadovas (nuo 2018 m.).

Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas ir VšĮ „Lietuvos fotomenininkų sąjungos fotografijos fondas“ direktorius (2009–2016 m.).

J. Staselis taip pat yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo Tarybos narys (2010–2012 m.) ir jos pirmininkas (2010–2011 m.). Lietuvos kultūros ir meno tarybos narys (2011–2015 m.) ir jos pirmininkas (2014–2015 m.)

Daugelio Lietuvoje vykstančių fotografijos konkursų vertinimo komisijų narys; tarptautinio fotografijų konkurso „Fujifilm Euro Press Photo Awards“ žiuri narys (2003 ir 2005 m.).

Metraščio „Lietuvos spaudos fotografija“ redaktorius (2002–2019 m.), konkursų „Lietuvos spaudos fotografija“ „Auksinio kadro“ laureatas (2004 ir 2019 m.).

Apdovanotas Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Liaudis nebalsavo, pats pasistatė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių