Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – G.Žemkalniui

2009-02-03 13:15
„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – G.Žemkalniui
„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – G.Žemkalniui / URM nuotr. G.Žemkalnį (dešinėje) apdovanojo užsienio reikalų ministras V.Ušackas

Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas pirmadienį Užsienio reikalų ministerijos (URM) garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ apdovanojo Pasaulio Lietuvių Bendruomenės atstovą Lietuvoje Gabrielių Žemkalnį.

„Man didelė garbė pasveikinti Jus 80-ties metų jubiliejaus proga ir įteikti „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždę“. Didžiuojamės ir vertiname Jūsų didžiulį indėlį į lietuvybės puoselėjimą ir mūsų šalies valstybingumo stiprinimą“, – sveikindamas G.Žemkalnį sakė ministras V.Ušackas.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo G.Žemkalnio nuopelnus atkuriant Lietuvos nepriklausomybę, telkiant užsienio lietuvius ir ilgus metus dirbant Lietuvai.
„Jūs – geriausias pavyzdys žmogaus, kuris klausia, ne ką šalis gali duoti jam, o ką jis pats gali duoti savo šaliai“, – sakė užsienio reikalų ministras, prisimindamas JAV Prezidento Johno Kenedžio pasakymą.

URM garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų