Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – V.Aleknai

2009-01-22 17:14
„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – V.Aleknai
„Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ – V.Aleknai / URM nuotr. URM vadovas V.Ušackas (dešinėje) ir V.Alekna

Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas ketvirtadienį už Lietuvos vardo garsinimą Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ apdovanojo disko metiką, dukart olimpinį čempioną ir UNESCO sporto čempioną Virgilijų Alekną.

Tai pirmoji „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“, įteikta už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą Lietuvos tūkstantmečio metais.

„Man didelė garbė ir malonumas šiandien pasveikinti V.Alekną. Džiaugiuosi, kad mūsų olimpinis čempionas padeda skleisti Lietuvos vardą pasaulyje. Jo nuopelnus Lietuvos sportui žinome visi, o Lietuvos sportas ir diplomatija, mano giliu įsitikinimu, yra tarpusavyje artimiausiai susiję dalykai“, – sakė ministras V.Ušackas.

Lietuvos diplomatijos vadovas pasidžiaugė pasaulinio lygio Lietuvos sportininko laimėjimais ir palinkėjo jam visokeriopos sėkmės.

„Jūs esate geriausias mūsų šalies ambasadorius“, – teikdamas apdovanojimą pažymėjo ministras V.Ušackas.

Lietuvos vardo tūkstantmečio proga Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ įsteigtas 2007 m. Lietuvos valstybei ir jos užsienio politikai nusipelniusiems asmenims pagerbti.

Garbės ženklu „Lietuvos tūkstantmečio žvaigždė“ yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai už ypatingus nuopelnus, garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, taip pat už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje.
„Lietuvos tūkstantmečio žvaigžde“ šiuo metu apdovanoti 84 asmenys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų