Lietuvos vadovai sveikina Belgijos Karalystę nacionalinės dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė savo ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Belgų Karalių Philippe Belgijos Karalystės nacionalinės dienos proga.

Sveikinime prezidentas pabrėžė, kad kitais metais bus minimas Lietuvos ir Belgijos Karalystės diplomatinių santykių užmezgimo šimtmetis, o šiemet švenčiame atkurtų diplomatinių santykių 30-metį. Prezidentas išreiškė lūkestį, kad kitąmet Belgijos Karalius su karališkuoju vizitu apsilankys Lietuvoje.

Pasak prezidento, Lietuvą ir Belgiją sieja glaudus bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje. „Būdama mūsų sąjungininke Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje Belgijos Karalystė nuolat solidariai prisideda prie mūsų regiono ir visos Europos saugumo užtikrinimo siųsdama karius dalyvauti NATO oro policijos misijose Baltijos šalyse, taip pat ir dislokuodama juos Priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje“, – sakoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas teigė vertinantis šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje sprendžiant aktualius europinius klausimus. Pasak prezidento, Europos solidarumas atsakant į agresyvią Rusijos politiką, Baltarusijos režimo veiksmus yra kaip niekad svarbus.

Sveikinime Lietuvos vadovas teigė tikintis, kad Lietuva ir Belgija, puoselėdamos šiltus ir draugiškus santykius, ir toliau stiprins bendradarbiavimą kultūros, mokslo, švietimo, taip pat prekybos, gyvybės mokslų, skaitmeninimo, tvarios ekonomikos srityse.

Sveikinimą siunčia premjerė

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė sveikina Belgijos Karalystę nacionalinės šventės proga ir linki gerovės ir klestėjimo.

„Priimkite pačius nuoširdžiausius Vyriausybės ir Lietuvos žmonių sveikinimus Belgijos Karalystės nacionalinės šventės proga. Mes labai vertiname mūsų šalių ir mūsų žmonių glaudžius ir draugiškus santykius. Belgijos indėlis į NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje yra itin reikšmingas solidarumo ženklas, kuris stiprina mūsų regiono ir visos Europos saugumą“, – sakoma premjerės sveikinime.

Vyriausybės vadovė išreiškė įsitikinimą, kad ir toliau stiprės bendros vertybės ir Lietuvos bei Belgijos bendradarbiavimas dvišaliu, taip pat ES, NATO, Baltijos ir Beniliukso valstybių bei kitais formatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių