Lietuvos vaikai galės kreiptis į JT dėl jų teisių ir interesų pažeidimų

Lietuvos vaikai galės kreiptis į Jungtines Tautas (JT) dėl jų teisių ir interesų pažeidimų.

Seimas birželį 78 balsais „už“ ir dviem parlamentarams susilaikius ratifikavo atitinkamą JT Vaiko teisių konvencijos protokolą bei priėmė lydinčiuosius teisės aktus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pažymi, kad ratifikavusi dokumentą Lietuva prisiims įsipareigojimą apsaugoti vaiko teises visais aspektais – kaip numatyta konvencijoje ir jos protokoluose.

Pagal protokolą, Lietuvai galios JT komitetų nagrinėjamuose atvejuose sudaryti taikūs susitarimai, taip pat iki trijų kartų galės didėti žalos atlyginimo sumos už pažeistas turtines ir neturtines vaiko teises, kai yra taikiai susitariama, ne teismo tvarka.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme taip įtvirtinta vaiko teisė pačiam ar per kitus asmenis kreiptis į Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetą.

Lietuvai JT komitetų nagrinėjamuose atvejuose atstovaus Vyriausybės atstovas Europos Žmogaus Teisių Teisme.

Į JT Vaiko teisių komitetą bus galima kreiptis tik įgyvendinus visas teisines ir neteisines procedūras Lietuvoje. JT komitetų priimti sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fas fas

fas fas portretas
nu dabar gales tevus skusti teismui jei neleis lyties pasikeisti

augins

augins portretas
skundikus, taip reik suprast lietuviškai...

Aha

Aha portretas
O ar kada nors galės paprasti Lietuvos piliečiai, nepriklausomai nuo amžiaus, kreiptis į JTO dėl nuolat valdžios pažeidinėjamų teisių ir interesų, nekalbant jau apie Konstitucijos niekinimą?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių