Ligoninė įvardijo, kada koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė gali būti išleista namo

Koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė į namus gali būti išleista pirmadienį, BNS sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

„Kartosime tyrimą penktadienį ir sekmadienį, bet kuriuo atveju, reikės dar dviejų, pirmadienį bus sprendžiama taktika dėl tolimesnio izoliavimo. Jei bus neigiami rezultatai, ji bus, aišku, išleista į namus, jeigu bus teigiami tepinėliai, tai irgi bus svarstoma dėl tolimesnės izoliacijos“, – BNS sakė R. Mažeika.

„Taip, yra tikimybė. Pirmadienį ekspertų komisija svarstys tokią galimybę, jei bus teigiami atsakymai“, – teigė jis, paklaustas, ar šiaulietė bus išleista į namus net ir nustačius, jog virusas neatsitraukė.

Šiandien buvo  skelbta, kad koronavirusu užsikrėtusios šiaulietės tyrimas – vis dar teigiamas.

Žiniasklaidai R. Mažeika sakė, kad kol kas medikai negali pasakyti, kiek virusas gali išlikti organizme ir žmogus gali užkrėsti kitus asmenis, be to, pati moteris, nors jaučiasi gerai, dar gali taip pat susirgti.

Tuo tarpu vertindamas moters psichologinę būklę, R. Mažeika teigė, kad ji yra stabili.

„Moters psichologinė būklė yra stabili. (...) Yra nežinia – kiek tai gali tęstis? (…) Galime pasidžiaugti, kad moteris dabar turi internetą, kompiuterį, laisvalaikis turiningesnis yra. Mes parūpinome knygą. (…) Tos minimalios sąlygos yra sudarytos“, – sakė jis.

Šiuo metu ligoninėje yra dar du žmonės, tirti dėl koronaviruso – jų tyrimų rezultatai buvo neigiami, bet pacientai palikti ligoninėje dėl kitų susirgimų.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 95,7 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3,2 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 53,4 tūkst. jau pasveiko. 39-erių šiaulietė yra kol kas vienintelė, kuriai Lietuvoje diagnozuotas šis užkratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loxai

loxai portretas
nu koks namo ,kai teigiamas ,uzkres kitus,jokiu namu ... !

...

... portretas
Tvartely VISI viruso paveikti.

Pavojus

Pavojus portretas
O kiek tokių viruso nešiotojų, kurie gerai jaučiasi, laisvai vaikšto tarp mūsų, stebi krepšinio rungtynes Žalgirio arenoje ir dosniai dalija aplinkiniams užkratą. Patys pavojingiausi užkrato nešiotojai yra tie, kurie sirgdami gerai jaučiasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių