Lituanistinio švietimo įstaigoms pateiktos naujos skaitmeninės mokymo priemonės

  • Teksto dydis:

Baigtas sukurti ir užsienyje veikiančioms lietuviškoms mokykloms pateiktas skaitmeninių mokymo priemonių rinkinys, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šį rinkinį sudaro vaizdo ir garso medžiaga, interaktyvios užduotys, pamokų pateiktys, papildoma medžiaga, juo naudotis galės užsienyje besimokantys 2–10 klasių lietuviai, Lietuvos mokyklas lankantys ukrainiečiai, kiti užsieniečiai bei iš užsienio grįžę lietuviai, kurie papildomai mokosi lietuvių kalbos.

„Džiaugiuosi, kad šias mokymo priemones perduodame į užsienio lituanistinių mokyklų mokinių ir mokytojų rankas rengdamiesi Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui. Išskirtinis šių priemonių bruožas yra tas, kad lietuvių kalba ugdoma integruotai su Lietuvos istorija, geografija, kultūra, pilietiškumu“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Priemonės yra parengtos pagal Lituanistinio švietimo integruotą programą ir skirtos mokytis lietuvių kalbos bei susipažinti su šalies istorija, geografija, kultūra, jas kūrė mokytojai iš Vilniaus lietuvių namų ir kitų mokyklų, lituanistinių mokyklų atstovai, logopedai, pradinio ugdymo, istorijos, geografijos ekspertai.

„Tikiu, jog mūsų užduotys skatins mokinius didžiuotis Lietuvos praeitimi ir padės suprasti, kokia ypatinga lietuvių kalba ir literatūra yra šiandien. Noriu, kad kiekvienas vaikas suprastų, kad ir jis kuria Lietuvą“, – teigė Jungtinių Valstijų Vakarų pakrantėje esančio San Diego mieste įsikūrusios Bernardo Brazdžionio lituanistinės mokyklos mokytoja Birutė Grašytė-Black.

Šiuo metu pasaulyje veikia apie 250 lituanistinio švietimo įstaigų, mokosi apie 11 tūkst. mokinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių