Lituanistinio švietimo mokytojo premija – Bostono mokyklos vadovei

  • Teksto dydis:

Šių metų lituanistinio švietimo mokytojo premija skirta Bostono lituanistinės mokyklos vadovei Gailutei Urbonaitei-Narkevičienei, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jos teigimu, G. Urbonaitė-Narkevičienė – aktyvi ir gerai žinoma ne tik JAV, bet ir pasaulio lietuvių bendruomenės narė, daug nusipelniusi lietuvių kalbos mokymui ir populiarinimui.

Antrai pagal senumą pasaulio lituanistinei mokyklai, įkurtai 1949 metais, premijos laureatė vadovauti pradėjo 2000-aisiais.

Anot ministerijos, mokinių skaičius per tą laiką padvigubėjo, įkurtas „Pipirų ratelis“ 18-36 mėnesių mažyliams, taip pat atsirado suaugusiųjų grupės, kuriose lietuvių kalbos šiuo metu mokosi daugiau nei 20 suaugusiųjų.

Be kita ko, mokykloje susibūrė „Knygų klubas“, „Mamų klubas“, etnokultūros amatų būrelis. 

Lituanistinio mokytojo premijos dydis – 2 tūkst. eurų. Apdovanojimo raštą iškilmingai įteikti laureatei numatoma teikiant metų mokytojų premijas Lietuvoje.

2021 metų lituanistinio mokytojo premijos konkursui buvo pateiktos penkios kandidatūros iš Airijos, Belgijos, JAV, Norvegijos ir Ukrainos.

Lituanistinio švietimo mokytojo ar dėstytojo premija įsteigta 2016 metais.

Premija konkurso būdu skiriama asmenims, vykdantiems ar vykdžiusiems lituanistinį švietimą užsienyje, už nuopelnus lituanistinio švietimo veikloje, mokinių, studentų pasiekimus.

Premiją yra gavę Sakartvelo technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas ir lietuvių kalbos dėstytojas Vidas Kavaliauskas, Londono darželio/mokyklos „Obelėlė“ direktorė Alvija Černiauskaitė, Seinų „Žiburio“ mokyklos mokytoja, viena iš šios lietuviškos mokyklos įkūrėjų Irena Gasperavičiūtė, Airijos aukštesnio lygio kalbų agentūros lietuvių kalbos plėtros pareigūnė, lietuvių kalbos mokytoja Jurgita Urbelienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kam jie reikalingi lituanistai,Lietuvoje firmų pavadinimai anglų kalba nesvarbu dauguma mokame ją,tačiau formos yra Lietuvoje ir Turi ,ir privalo dominuoti lietuvių kalba pavadinimai,Apačioje tis valstybės kurios yra Ofisas ar firmą kokia.Dabar kažkoks jovalas .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių