LLRA siūlo paskelbti 2020 metus Šventojo Jono Pauliaus II metais

Lietuvos lenkų  rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga siūlo Seimui paskelbti 2020 metus Šventojo Jono Pauliaus II metais.

Tokį nutarimo projektą šios frakcijos nariai įregistravo, atsižvelgdami  į tai, kad kitais metais bus minimos popiežiaus šv. Jono Pauliaus II gimimo 100-osios metinės.

Seimui siūloma pagerbti popiežių, kuris savo veikla ir autoritetu prisidėjo prie Lietuvos ir kitų ES valstybių vertybinių pokyčių, laisvės siekimo ir ES bendrystės stiprinimo.

„Šventasis Jonas Paulius II – pirmasis Lietuvą aplankęs popiežius. 1993 m. įvykęs jo vizitas suteikė didelę moralinę ir diplomatinę paramą nepriklausomybę atgavusiai Lietuvai, sustiprino tautos dvasią ir vienybės siekį“, – sakoma nutarimo projekte.

Šventasis Jonas Paulius II – pirmasis Lietuvą aplankęs popiežius.

Jame pažymima, kad popiežius Jonas Paulius II buvo vienu didžiausių pasaulio autoritetų, susitiko kone su visais pasaulio valstybių vadovais. Taip pat buvo visų religijų pasekėjų dialogo šalininku, nuolatiniu piligrimu, besilankančiu tolimuose pasaulio kampeliuose, popiežiumi, artimu visiems žmonėms.

„Jo vizito metu į mūsų šalį šv. Jonas Paulius II Šv. Dvasios bažnyčioje pabrėžė dvasinį ryšį su Vilniumi. Kaip intelektualas, filosofas ir poetas, taip pat aktorius turėjo puikų ryšį su kultūros, intelektualų bendruomene ir jaunimu“, – sakoma nutarimo projekte.

Jame atkreipiamas dėmesys į tai, kad Jonas Paulius II rėmė Europos integraciją atkuriant jos vienybę, kai geležinė uždanga skyrė pasaulį į du priešingus blokus, tapo pagrindiniu permainų, įvykusių 1989 metais, architektu.

Seimo LLRA-KŠS frakcija siūlo Vyriausybei iki 2020 m. kovo 1 d. patvirtinti šventojo Jono Pauliaus II minėjimo planą ir valstybės biudžete numatyti lėšų jam įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuo

tuo portretas
paciu siulyciau itraukti i si sarasa ir jo Eminencija kVSsladkevyciu nes tai buvo tikras Kristaus mokymo tarnas ko nepasakysi apie tomkevic?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių