LRTK nori blokuoti nelegalią muzikos įrašų svetainę su 90 tūkst. dainų

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) sieks blokuoti nelegaliai veikiančią interneto svetainę, kurioje – per 90 tūkst. lietuviškų ir užsienio muzikos kūrinių.

Komisija sprendimą dėl įpareigojimo interneto tiekėjams blokuoti svetainę ketina priimti trečiadienį, ją per tris dienas dar turės sankcionuoti teismas, BNS sakė LRTK pirmininkas Mantas Martišius.

„Gautas skundas iš Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA, kad yra autorių teisių pažeidimas internete. Ten yra labai didelis skaičius kūrinių. Ginant autorių teises, jei komisija sutiks ir teismas sankcionuos, svetainė turėtų būti blokuojama“, – teigė M. Martišius.

Ten yra labai didelis skaičius kūrinių. Ginant autorių teises, jei komisija sutiks ir teismas sankcionuos, svetainė turėtų būti blokuojama.

Komisija neįvardija svetainės nenorėdama skatinti daugiau nelegalių kūrinių parsisiuntimų.

LRTK Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Katinas BNS sakė, kad egzistuoja ir daugiau šios svetainės versijų veidrodiniu principu, kol kas siekiama blokuoti vieną jų.

„Tinklalapyje yra per 90 tūkst. muzikos įrašų, apie 12 tūkst. – lietuviškų. Visa tai paskelbta be teisių turėtojų sutikimo. Grafinė sąsaja yra lietuviška, kūrinius galima ne tik perklausyti internete, bet ir atsisiųsti. Tinklalapis yra „paslėptas“, valdytojas nėra žinomas“, – sakė jis.

Jau anksčiau LRTK yra įpareigojusi blokuoti Lietuvoje kūrinių ir kitų failų dalijimosi svetainę linkomanija.net, tačiau daliai vartotojų, pasikeitusių interneto protokolo parametrus, ji ir toliau pasiekiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbtinis

Dirbtinis portretas
O tai svetainę įvardinti purvasklaidos etika neleidžia? Sekanti svetainė privalo būti jūtūbas. Ten ne tik muzikos, bet ir vaizdo(!) Įrašai

J

J portretas
Pirkdamas bet kokią laikmeną susimoki ir "piratavimo mokestį". Ar bus panaikintas tas mokestis uždarius piratines svetaines?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių