LRTK užblokavo 29 piratines interneto svetaines

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį užblokavo dar 29 piratines veidrodines interneto svetaines, sukurtas po ankstesnių blokavimų.

Kaip informavo komisija, svetainių kopijose neteisėtai viešai skelbiamas autorių teisių saugomas turinys – muzikos, audiovizualiniai kūriniai ir knygos.

„Piratinių svetainių blokavimas yra nuolatinis LRTK darbas, kuris duoda vaisius – neabejotinai mažėja šių svetainių žiūrėjimas“, – teigia LRTK pirmininkas Mantas Martišius.

Anot jo, sprendimai pasiteisina, kadangi užblokavus svetaines net ir susikūrus veidrodinėms, jų pasiekiamumas mažėja.

LRTK nustatė, kad svetainėse nežymiai pakeitus domenų vardus, ir toliau buvo nelegaliai platinami filmai, muzika ir kitas turinys, o pačių svetainių struktūra ir išvaizda beveik nepakito.

Sprendimus blokuoti prieigą prie pirminių piratinių svetainių LRTK buvo priėmusi anksčiau ir juos sankcionavo Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Šįkart sprendimui teismo sankcijos nereikėjo.

Interneto prieigos paslaugų teikėjai blokuoti svetaines turi per penkias dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Ateis laikas, kai jus ir save uzblokuosite. Arba uzdrausite.

Jūs geriau

Jūs geriau portretas
blokuokit vogimą iš LRT ir jos šališkus korespondentus. Jau dėl va tokių bereikalingų darbų baigia visa Lietuva uždusti cendzūroje - tv kanalai draudžiami, svetainės naikinamos.. Ar neateina į jūsų bukas krames mintis, kad su visu tuo reikėtų kovoti visai kitais metodais? Ar jums gal labai smagu kažką priversti, naikinti ir dresiruoti? Sowietinį laikotarpį galime panaikinti, bet va to sowietinio laikotarpio mastymo iš valstybininkų maumuonėlių niekaip nepavyksta išimti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių