Pereiti į pagrindinį turinį

Lygių galimybių kontrolierė gavo skundą dėl brandos atestatų teikimo bažnyčioje

2014-08-05 08:21
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba antradienį pranešė gavusi skundą dėl Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos brandos atestatų teikimo bažnyčioje.

Vertindama šį atvejį, kontrolierė teigė, kad atestatų teikimui „galbūt galėtų“ būti parenkama neutralesnė vieta.

Skunde teigiama, kad gimnazijoje ne vienerius metus pažeidžiamos netikinčiųjų teisės, nes mokykla kuri nėra katalikiška, brandos atestatų teikimą organizuoja bažnyčioje. Pasak skundo, paprastai šventė prasideda maždaug valandą trunkančiomis mišiomis, ir tik po jų teikiami atestatai.

Skunde tvirtinama, jog abiturientai priversti dalyvauti mišiose, klausyti pamokslo. Skunde teigiama, jog mokinių tėvai šį klausimą gimnazijos vadovybei kėlė ne kartą, tačiau nesėkmingai.

Pasak skundo, netikintiems vaikams esą buvo pasiūlyta atestatus atsiimti bet kuriuo kitu laiku direktorės kabinete, tačiau tokiu atveju jiems būtų sugadinta šventė.

Kontrolierių tarnybos pranešime pažymima, kad Lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl religijos, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų švietimo ir mokslo, darbo, prekių ir paslaugų srityse.

„Galbūt atestatų teikimui galėtų būti pasirenkama neutralesnė vieta, kuri nežeistų skirtingų interesų ir būtų priimtina įvairias religijas išpažįstantiems ar netikintiems abiturientams“, - pranešime spaudai teigė vaiko teisių apsaugos kontrolierė, einanti lygių galimybių kontrolieriaus pareigas, Edita Žiobienė.

Dėl religijos diskriminacijos tarnyboje sulaukiama nedaug skundų. 2013 metais LGKT buvo tirti penki skundai dėl galimos diskriminacijos religijos pagrindu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų