Pereiti į pagrindinį turinį

Lygių galimybių kontrolierė savo pareigoms siūlys apriboti kadencijas

2016-04-01 12:39
BNS inf.
Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė
Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė siūlys, kad šias pareigas būtų galima eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Tokias pataisas siūlysianti ji pranešė Seime per spaudos konferenciją, kurioje kartu su praėjusių metų veiklos ataskaita pristatė teisėkūros iniciatyvas. Šiuo metu kadencijos neribojamos.

„Tikiu, kad kontrolieriai privalo turėti ribojamą kadencijų skaičių ir vienas esminių siūlymų – kad kontrolierius būtų skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Aš manau, kad tokie pokyčiai visai valstybei būtini, nemanau, kad visi pareigūnai turi dirbti iki gyvos galvos, jie turi galvoti apie pokyčius, o ne tik apie save kaip apie asmenį ir savo darbo vietą“, – kalbėjo A.Lobačevskytė.

„Pokyčiai būtini ir tikrai pasisakysiu, kad kadencijos būtų, ir prašysiu Seimo narių tokių pokyčių galimybės Lietuvoje“, – tvirtino kontrolierė.

Vėliau BNS A.Lobačevskytė sakė tokius pokyčius pagal kompetenciją galinti siūlyti tik savo tarnybai, tačiau kartu sakė mananti, jog dėl analogiškų pakeitimų visose ombudsmenų įstaigose galėtų apsispręsti Seimas, svarstydamas jos siūlomas pataisas.

Šiuo metu visi ombudsmenai - tiek lygių galimybių, tiek vaiko teisių apsaugos, tiek Seimo kontrolieriai – yra skiriami penkerių metų kadencijai, bet kadencijų skaičiaus įstatymai neriboja.

Savo pirmąją ataskaitą pristačiusi naujoji lygių galimybių kontrolieriaus įstaigos vadovė į šias pareigas Seimo buvo paskirta pernai birželio pabaigoje. Beveik pusantrų metų įstaigai vadovavo laikina vadovė Edita Žiobienė, šias pareigas eidama šalia savo pagrindinių – vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus – pareigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų