M. Lukšienės premija – Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytojui Š. Vaitkui

  • Teksto dydis:

Šių metų Meilės Lukšienės premija skirta Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytojui Šarūnui Vaitkui, pirmadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Man ši premija – tarsi gaivaus vėjo gūsis, raginantis, įkvepiantis dar labiau stengtis. Kartu ši premija – tarsi dedikacija visiems mano sutiktiems mokytojams“, – sakė Š. Vaitkus. 

Jis Vilniaus jėzuitų gimnazijoje dirba nuo 2022 metų, per pamokas naudoja inovatyviausias matematikos mokymo priemones, tokias kaip „Geogebra“, „Desmos“, „Mathcha“, neapsiriboja vien teorija ar uždavinių sprendimu, bet kalba ir apie tai, kaip ugdyti mokymosi įpročius, kaip mokytis matematikos, ją pamilti.

Š. Vaitkus yra dviejų mokytojų su viena klase darbo modelio kūrėjas ir praktikas.

Anot ministerijos pranešimo, su matematikos mokytojais ir mokiniais jis dalijasi savo kurta metodine medžiaga, veda seminarus, skaito pranešimus konferencijose.

Pernai jo seminarų ir pranešimų klausėsi daugiau kaip 200 Lietuvos matematikos mokytojų, jo kurtos metodinės priemonės per dvejus metus atvertos daugiau kaip 100 tūkst. kartų.

Š. Vaitkus yra mentorius jauniems, naujiems matematikos mokytojams, konsultuoja kolegas įvairiais matematikos mokymo klausimais. Jis taip pat telkia matematikos mokytojų bendruomenę, aktyviai dalyvauja siūlant naujus sprendimus, kaip pagerinti matematikos mokymą.

Š. Vaitkus taip pat veda neformalaus ugdymo užsiėmimus „Alpha klubo“ nariams – matematikos olimpiadininkams ir entuziastams. Klube ruošiamasi įvairiems matematikos konkursams, sprendžiami mokyklinį kursą pranokstantys uždaviniai.

Mokytojas veda ir nuotolines matematikos pamokas, kuriose gali dalyvauti bet kuris Lietuvos mokinys. 

M. Lukšienės premija skiriama Lietuvoje ar užsienio valstybėje lituanistinio švietimo įstaigose dirbantiems mokytojams, švietimo pagalbos specialistams už sėkmingą pedagoginės veiklos startą, demokratiškumo, humaniškumo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M. Lukšienės idėjas.

Premijos dydis – 6,6 tūkst. eurų (120 BSI).

Premija bus įteikta spalio mėnesį kartu su Metų mokytojo premijomis, minint Tarptautinę mokytojų dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokia baisi mama
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių