Pereiti į pagrindinį turinį

Magistrantams iš užsienio – parama studijoms Lietuvoje

2016-09-14 07:35
DMN inf.

Siekiant skatinti studijų tarptautiškumą ir pritraukti į Lietuvą studijuoti gabius jaunuolius iš užsienio, valstybė skiria paramą užsieniečių magistrantūros studijoms, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Švietimo ministerijos nuotr.

2016 m. paramą studijoms Lietuvoje gaus 67 magistrantai iš septynių šalių. Iš jų 40 vietų skirta studentams iš Ukrainos. Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pasirašė įsakymą dėl finansavimo skyrimo.

„Finansuodami gabių magistrantų iš užsienio studijas Lietuvoje pastebime, kad tai leidžia Lietuvos aukštosioms mokykloms tapti geriau matomomis globalioje studijų erdvėje ir pritraukti užsieniečių, į Lietuvą atvykstančių studijuoti savo lėšomis, dėmesį. Tai labai svarbu skatinant studijų tarptautiškumą ir Lietuvos aukštųjų mokyklų tarptautinį patrauklumą, – sako švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė. – Džiaugiamės galėdami jau antrus metus ypatingą dėmesį skirti studentams iš Ukrainos.“

Paramą studijoms Lietuvoje šalia ukrainiečių taip pat gavo magistrantai iš Azerbaidžano, Uzbekistano, Kinijos, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos.

Šiemet magistrantūros studijų mūsų šalyje finansavimo konkurse galėjo dalyvauti studentai iš devynių šalių bei už Europos ekonominės erdvės ribų gyvenantys lietuvių kilmės užsieniečiai.

Atrenkant pretendentus buvo vertinami bakalauro studijų rezultatai, studijų kalbos mokėjimas ir mokslo pasiekimai, taip pat motyvacija mokytis Lietuvoje ir pateiktos rekomendacijos.

Į magistrantūros studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose įstojusiems užsieniečiams iš trečiųjų šalių teikiama dviejų rūšių parama: išmoka studijų kainai kompensuoti ir 380 eurų (10 BSI dydžio) stipendija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų