Pereiti į pagrindinį turinį

„Maisto bankas“ apie savanoriavusią E. Švenčionienę: šaukė, nenorėjo, bet pavyko išprašyti

2022-10-18 18:29
DMN inf.

„Tarptautinio gerosios kaimynystės forumo“ vadovė Erika Švenčionienė buvo išvaryta iš parduotuvės, kai bandė savanoriauti „Maisto banko“ akcijoje.

„Ši „Maisto banko“ akcija man – 20-ta, jubiliejinė“, – prieš keturias dienas feisbuke rašė E. Švenčionienė, pasidalijusi nuotraukomis, kuriose ji užfiksuota savanoriaujanti parduotuvėje Kaune.

Tokia nuotrauka sukėlė kai kurių internautų pasipiktinimą. Žmonės komentaruose kreipėsi į „Maisto banką“, klausdami, kaip Algirdo Paleckio bendražygei leidžiama rinkti maistą nepasiturintiems.

„Jūs rimtai?“ – klausė komentatorė Vika.

„Čia jums viskas gerai su šita dirbt?“ – nesuprato ir internautas Jonas.

Į nuomones sureagavo ir pats „Maisto bankas“. Pasak jų, E. Švenčionienė savanoriauti atėjo su Kauno Vyrų krizių centru. Vos apie tai sužinoję, labdaros organizacijos atstovai nuvyko į parduotuvę ir prašė moters pasišalinti.

„Jai nesutikus, kreipėmės į Vyrų krizių centrą. Jiems nepašalinus savo savanorės, surinkome paaukotą maistą ir akciją parduotuvėje, kuri buvo priskirta šiam centrui, nutraukėme. Akcija prasidėjo penktadienį 15 val. Pranešimą apie šios personos buvimą gavome apie 15.40 val.“, – aiškinosi „Maisto bankas“.

Anot jų, E. Švenčionienė dar ilgai priešinosi išvaroma iš parduotuvės.

„Gerą valandą vyko diskusijos, šauksmai, nenoras apleisti parduotuvės patalpas, tačiau galiausiai pavyko išprašyti. Apmaudu ir liūdna, kai bandoma pasinaudoti nevyriausybinėmis organizacijomis. Labai atsiprašome visų aukotojų, šios personos veiksmai visiškai nesuderinami su mūsų organizacijos vertybėmis“, – pabrėžė „Maisto bankas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų