Pereiti į pagrindinį turinį

Marijampolėje jau balsavo vienas procentas rinkėjų

2011-02-10 15:54
Marijampolėje jau balsavo vienas procentas rinkėjų
Marijampolėje jau balsavo vienas procentas rinkėjų / Roko Medonio nuotr.

Marijampolėje renkant naują Seimo narį jau balsavo beveik vienas procentas visų registruotų rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, kad trečiadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, savo balsus atėjo atiduoti 372 Marijampolės vienmandatės apygardos rinkėjų. Tai sudaro 0,98 proc. visų šioje apygardoje registruotų rinkėjų.

Marijampolėje iš viso yra 37 916 balsavimo teisę turinčių rinkėjų.

VRK duomenimis, iš balsavusiųjų trečiadienį 112 rinkėjų biuletenius užpildė Marijampolės savivaldybės pastate arba centriniuose apskričių paštuose visoje Lietuvoje. 260 rinkėjų savo balsus atidavė specialiuose paštuose, įrengtuose laisvės sulaikymo įstaigose, ligoninėse, kariniuose daliniuose.

„Gali balsuoti tie asmenys, kurie iki 2008 metų spalio 12 dienos yra deklaravę gyvenamąją vietą Marijampolės mieste. Nesvarbu,kad jie yra išsikraustę jau į yra kitą miestą ir ten deklaravę savo gyvenamąją vietą“, – aiškino Marijampolės apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Rita Bendaravičienė.

Šįkart pirmąją išankstinio balsavimo dieną marijampoliečių aktyvumas kiek mažesnis, nei per Seimo rinkimus 2008 metų spalį. Tuomet pačią pirmąją dieną balsavimo iš anksto teise pasinaudojo 1,11 proc. šios apygardos rinkėjų.

Išankstinis balsavimas Marijampolės apygardoje tęsiamas ir ketvirtadienį. Penktadienį bei šeštadienį bus surengtas balsavimas namuose tiems asmenims, kurie dėl ligos ar senatvės negali ateiti į balsavimo apylinkes.

Seimo narys vietoje pernai vasarą mirusio socialdemokrato Algio Rimo Marijampolėje bus renkamas šį sekmadienį, vasario 13 dieną. Dėl laisvo parlamentaro mandato varžosi devyni partijų iškelti kandidatai.

Jeigu nei vienas jų šį sekmadienį nesurinks reikiamo balsų skaičiaus, vasario 27 dieną kartu su visoje Lietuvoje rengiamais savivaldos rinkimais Marijampolėje įvyks antrasis Seimo nario rinkimų turas, kuriame dalyvaus du daugiausiai balsų pirmajame ture surinkę kandidatai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų