Marijampolės meras žada prizais skatinti žmones eiti vakcinuotis

  • Teksto dydis:

Prasidėjus masinei vakcinacijai, Marijampolės meras Povilas Isoda žada prizais skatinti žmones eiti vakcinuotis. Už skiepą bus galima laimėti bilietą į kino teatrą, vakarienę arba dovanų čekius. Visgi meras netiki, kad net ir tokiomis priemonėmis, iki vasaros vidurio pavyks įgyvendinti prezidento Gitano Nausėdos iškeltą tikslą ir paskiepyti 70 procentų mūsų šalies piliečių. Esą nors vakcinų ir pakaktų, bet nebus tiek norinčių skiepytis, praneša LNK.

„Marijampolėje šiandien prasidėjo masinė vakcinacija, kaip ir visoje Lietuvoje. Iš tiesų mes vertiname, kad gal visai neblogai sekasi, mūsų jau virš 38 procentų pasiskiepiję, tai yra pora procentų daugiau negu šalies vidurkis. Ir dar turime tokią specifiką savo savivaldybės, kad mes labai daug paskiepiję nesavos savivaldybės gyventojų, nes tiesiog mūsų pramonėje dirba labai daug žmonių, atvykstančių iš aplinkinių savivaldybių, taip pat medicinos sektoriuje daug atvykstančių žmonių, tad bendri skaičiai, bendros tendencijos yra visai neblogos“, – sako P. Isoda.

Tačiau miesto meras vis tiek žada prizais motyvuoti žmones skiepytis. „Nors tendencijos kaip ir neblogos, bet matome, kad tikrai tokio anšlago, kokio mes tikėjomės, nė vienu metu nebuvo. Panašu, kad ir dabar, kai masinė vakcinacija paskelbta, tikrai nebus masiškų eilių, darbo iki vėlaus vakaro tikrai neprireiks. Tai dabar pasiskiepija visi motyvuoti, kurie dar neturėjo tokių galimybių. Ir mes galvojam, kad arba kažką dar greitai įdomaus sugalvojam, kaip žmones motyvuoti, arba vėliau jau vasara labai išblaškys tą vakcinavimo procesą ir žmonės vis mažiau vakcinuosis. Tai mes pažiūrėjome į šitą situaciją kūrybiškai ir norime tą padaryti pozityviai, negąsdinti žmonių, kad jie nepasiskiepiję kažko neteks ar negalės. Mes norime padaryti tą procesą truputį linksmesnį, smagesnį. Aišku, nieko originalaus nesugalvojome, tą daro visas vakarų pasaulis, ypač tos valstybės, kurios sėkmingai vakcinavo žmones ir tikrai turi puikius rezultatus. Tad mes irgi norime tiesiog pakviesti verslą, kas kuo gali prisidėti, įsteigti įvairių dovanų: apsilankymą kino teatre, vakarienę kavinėje, suvenyrų, maisto perdirbimo produkcijos. Padarome tokią loteriją ir žmonės, kurie tą savaitę vakcinavosi pirmu skiepu, būtų truputį paskatinti ir apdovanoti“, – aiškina P. Isoda.

Mes pažiūrėjome į šitą situaciją kūrybiškai ir norime tą padaryti pozityviai, negąsdinti žmonių, kad jie nepasiskiepiję kažko neteks ar negalės. Mes norime padaryti tą procesą truputį linksmesnį, smagesnį.

Žmonės negalės pasirinkti, kokį prizą laimės: „Planuojame, kad negalės išsirinkti. Norime, kad būtų loterija, nes jeigu visi norės vienos dovanos? Mes iš tikrųjų planavome padaryti pinigų loteriją, beveik profesionalią, bet mūsų teisės aktai sudėtingi: praktiškai neįmanoma padaryti, kad būtų galima žmonėms tvarkingai, legaliai padovanoti pinigų. Tad teks orientuotis į prizus. Iš pradžių planavome, kad būtų visai smagu savaitės didysis prizas, užtektų gal ir kokio tūkstančio eurų, bet pradėjus truputį rimčiau žiūrėti į tą procesą, supratome, kad iš tikro sudėtinga. Kad dovanotume pinigus, turime tapti loterijos organizatoriais. Tad suprantame visi, kad čia sudėtinga ir ne administracijai tą padaryti. Tiesiog pasiliksime prie paprastesnių, ne prie piniginių prizų, o prie įvairių čekių, prekybos centrų dovanų kuponų – tai, galima sakyti, tie patys pinigai, tik už juos žmonės gaus kortelę ir iš jos galės ką nors nusipirkti. Kas ką duos, tą pabandysime ir loterijoje pralošti. Tą planuojame pradėti daryti maždaug po savaitės“, – aiškina meras.

„Pažiūrėsime, kuo mūsų įmonės, mūsų verslai nori prisidėti, jie yra patys visi nukentėję nuo ligų ir puikai supranta, kad kuo daugiau visuomenės vakcinuosime, tai tuo mes visi sveikesni ir saugesni būsime. Tad pažiūrėsime, kas ką padovanos, kokių prizų įsteigs. Iš principo norime pakviesti privatų sektorių, dėl to, kad kas nors nelinksniuotų, kad mes už viešus pinigus darome tokius dalykus, kažkaip manipuliuojame žmonėmis. Mes tikrai nieko tokio neplanuojame, viskas yra savanoriška, laisva, žmonės patys apsisprendžia, bet jeigu kažkam trūksta tik šiek tiek motyvacijos, tai mes norime tą motyvaciją sukurti“, – sako P. Isoda.

Paklaustas, ar nebijo, kad šis prizų lietus pažers kritikos, Marijampolės meras sako, kad kritikos nebijo: „Reikia neužmiršti, koks yra tikslas – kad kuo daugiau visuomenės būtų paskiepyta ir būtų ji saugi arba kaip įmanoma saugesnė. Visos priemonės yra galimos, kurios skatina. Mes juk už jokią dovaną neprikviesime žmonių, kurie yra iš principo prieš skiepijimą. Mes tiesiog norime paskatinti tuos žmones, kurie nėra prieš, jiems tiesiog trūksta motyvacijos, tingi, galvoja kada nors vėliau. Mes norime, kad nebūtų vėliau – mes norime dabar, vasaros pradžioje pasiskiepyti, nes žmonės, kuriems motyvacijos truputį trūksta, rugsėjį pradės skiepytis ir bus per vėlu. Baisu, kad neateitų nauja banga. Tą reikia dabar padaryti ir į rudenį ateiti su susiformavusiu pilnu imunitetu. Dėl to mes norime dabar tą akciją padaryti, paskatinti ir motyvuoti tuos žmones ateiti ir už tai esame pasiruošę padovanoti vieną ar kitą prizą.“

Povilas Isoda/Feisbuko nuotr.

Paklaustas, kaip vertina prezidento Gitano Nausėdos tikslą paskiepyti 70 procentų gyventojų, P. Isoda sako, kad to „turbūt sunku tikėtis, bent jau Marijampolėje per mėnesį paskiepyti tokį kiekį žmonių vargiai ar pavyktų. Ir aš bijau, kad tiek norinčių nebus. Man atrodo, kad klaidos padarytos ankstesniame procese, tiesiog reikėjo truputį laisviau žiūrėti į visą vakcinavimo procesą: mažiau barjerų ir mažiau dirbtinio stabdymo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Čia, kaip kolūkio laikais rajonai, kas daugiau bulvių prikas. O, čia merai savivaldybių, kas daugiau suskiepys. Ar, jūs savam prote, nors garsiai nekalbėkite, pasaulio pabaiga....

Vycka

Vycka portretas
O kiek mokėjo žydšaudžiams, policajams nacistiniais laikais Lietuvoje? Už kiek įmanoma žmogaus sąžinę nupirkti? Kiek reikia sumokėti, kad savo įsitikinimus parduotumėt... Per kurį laikotarpį jums smegenis korona plandemijos eksperimentinių praktiškai kai kam netgi mirtinų bet oficialiai neigiamų skiepų propaganda praplauti įmanoma?!

Povilas

Povilas portretas
...laiskus rasyti'; ....juos paskiepyti'
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių