Pereiti į pagrindinį turinį

Merui įamžinti išleido knygą

2007-12-12 09:00

Merui įamžinti išleido knygą

Išleista prisiminimų knyga „Legendinis meras“, pasakojanti apie Neringos merą Stasį Mikelį, kurio gyvenimą prieš pusantrų metų nutraukė liga.

Pasak Neringos mero Viganto Giedraičio, knyga – tai pirmasis S.Mikelio gyvenimo įamžinimas. Ją išleisti sumanė Neringos savivaldybės taryba, tam skyrusi apie 50 tūkst. litų, dar 33 tūkst. litų skyrė privatūs rėmėjai.

300 puslapių knygoje savo prisiminimais dalijasi daugiau nei 60 S.Mikelio bendradarbių, bendražygių, artimųjų, draugų, įžymybių ir paprastų neringiškių. Gausiai iliustruota knyga tūkstančio egzempliorių tiražu išleista leidykloje „Eglė“.

Pasak dabartinio Neringos vadovo, artimiausiu metu leidinį ketinama pristatyti visuomenei.

Knyga apie daugiametį Neringos merą S.Mikelį – reprezentacinis leidinys, kuris nebus pardavinėjamas. Su juo plačioji visuomenė galės susipažinti bibliotekose bei Neringos istorijos muziejuje.

Neringos savivaldybės taryboje diskutuojama ir dėl kitokio S.Mikelio įamžinimo. Tarp pasiūlymų – S.Mikelio vardu pavadinti gatvę, Nidos vidurinę mokyklą, Juodkrantės krantinę, taip pat – sukurti ir prie jo namų Nidoje pritvirtinti bareljefą.

S.Mikelis Neringos savivaldybei vadovavo devynerius metus, meru buvo išrinktas keturis kartus iš eilės ir, pasak dabartinio Neringos vadovo V.Giedraičio, tapo Neringos legenda. Paskutiniuosius dvejus metus iki mirties S.Mikelis buvo Lietuvos Respublikos Seimo narys.

Po mirties S.Mikeliui buvo suteiktas Neringos garbės piliečio vardas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų