Meška iš Baltarusijos į Lietuvą atsivijo briedžio jauniklį

  • Teksto dydis:

Kabelių užkardos pasieniečiai fiksavo, kaip Čepkelių raiste iš Baltarusijos į Lietuvą atskuodė ir sieną kirto briedžio jauniklis. Šioje vietoje fizinio barjero nėra, o siena, be kitų priemonių, kontroliuojama stebėjimo sistemomis. Panašu, kad gyvūną čia atsivijo meška, kuri irgi kirto sieną ir galimai tęsė persekiojimą jau Lietuvos gilumoje, pranešė VSAT.

Sekmadienį vakare Kabelių užkardos pasieniečiai per sienos stebėjimo sistemą pastebėjo briedžio jauniklį. Ši vieta yra Varėnos rajone, Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato teritorijoje, kur eina siena su Baltarusija. Abipus jos yra raistas.

Netrukus pradėjo aiškėti, nuo ko gyvūnas galėjo sprukti iš Baltarusijos į Lietuvos gilumą. Ten pat po maždaug 40 sekundžių pasieniečiai pamatė iš Baltarusijos ta pačia kryptimi atbėgančią mešką. Ji nusivijo briedžio jauniklį.

Prie sienos su Baltarusija Lietuvos pusėje ginantis nuo migrantų antplūdžio buvo nutiesta koncertina ir įrengta apsauginė tvora. Čepkelių raiste dėl nestabilaus grunto ir gamtinių kliūčių tokios infrastruktūros įrengti nebuvo įmanoma, todėl sieną čia Kabelių pasieniečiai saugo kitomis priemonėmis.

Viena jų – sienos stebėjimo sistema. Ji rezervate veikia už kelių šimtų metrų nuo sienos linijos į Lietuvos gilumą, kur yra nedidelė stabilaus grunto juosta. Į stebėjimo sistemos kamerų akiratį patenka bet kas, sugebėjęs raistu pasiekti šią vietą.

Tiek sieną kirtęs ir į Lietuvos gilumą nulėkęs briedis, tiek jį persekiojusi meška iki pirmadienio popietės atgal prie sienos nebegrįžo ir VSAT kameromis Čepkelių rezervate daugiau nebuvo pastebėti.

Gegužės pabaigoje netoli šios vietos Kabelių pasieniečiai irgi buvo fiksavę iš Baltarusijos raistu atėjusią mešką. Europos Sąjungos teritorijoje ji praleido apie tris valandas. Po to darsyk fiksuota VSAT stebėjimo sistemos lepečkojė sugrįžo į Baltarusiją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
demokratiskam ir vakarietiskam briedziui suteikt politini prieglobsti ir apgyvendint su tichanovskaja, o komunistine meska nusaut vietoj

Ela

Ela portretas
...meškutė paklydusi- briedžiukas kelią rodė kur keliauti Tai protingi gyvūnėliai )

Kaltas

Kaltas portretas
Kadangi artėja grybavimo sezonas,meška pradės ir grybautojus vaikytis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių