Pereiti į pagrindinį turinį

Migracijos departamento vadovė: darbuotojų algoms kelti kitąmet numatytas 1 tūkst. eurų

2024-10-23 14:51

Nepaisant išaugusio darbo krūvio, Migracijos departamento darbuotojų atlyginimams didinti kitąmet numatyta 1 tūkst. eurų, sako įstaigos vadovė ir prašo biudžetą didinti 1,54 mln. eurų.

Evelina Gudzinskaitė
Evelina Gudzinskaitė / I. Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje dalyvavusi Evelina Gudzinskaitė pažymėjo, kad šiuo metu numatomas biudžeto asignavimų padidinimas tenkina tik „higieninį poreikį“ informacinių sistemų priežiūrai, išaugusiems mokesčiams už patalpų nuomą.

„Papildomą biudžetą skirstant dėmesys yra teikiamas pareigūnams, tuo metu Migracijos departamentui kitąmet numatyta papildomai skirti tik 323 tūkst. eurų“, – kalbėjo ji.

„Faktiniam valstybės tarnautojų atlyginimų didinimui įstaigoje, kurioje yra 568 tarnautojai, numatytas 1 tūkst. eurų“, – pažymėjo ji.

Šiemet departamentui buvo skirta 16,69 mln. eurų.

Pasak departamento vadovės, papildomo biudžeto poreikis yra didesnis, ji teigė ministerijos prašiusi 1,54 mln. eurų kitiems metams.

Jos teigimu, dėl padidėjusio Lietuvoje gyvenančių užsieniečių skaičiaus, išaugo ir darbų kiekis, į tai reaguodamas departamentas negali padidinti valstybės tarnautojų skaičiaus.

E. Gudzinskaitė pažymėjo, kad iš pildomai skirtų lėšų, 990 tūkst. eurų būtų nukreipiami įsteigti 30 naujų pareigybių, 360 tūkst. būtų skiriama einamosioms išlaidoms.

Pasak vidaus reikalų viceministro Vitalijus Dmitrijevo, papildomų lėšų departamentas gali tikėtis prie jo prijungus Asmens dokumentų išrašymo centrą.

„Matyt, kainuos mažiau išlaikymas vienos institucijos, negu abiejų. Tikiuosi, kad kažkiek lėšų liks iš tų abiejų institucijų biudžetų“, – teigė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų