Migrantų krizė: Lietuvai paramą atsiuntė Austrija, Graikija, Suomija ir Slovėnija

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvą pasiekė humanitarinės siuntos iš dar keturių Europos Sąjungos valstybių.

Austrija, Graikija, Suomija bei Slovėnija, kaip ir kitos prieš tai paramą atsiuntusios valstybės, į Lietuvą atgabeno lovų, antklodžių, pagalvių, čiužinių, elektros generatorių. Visos šios priemonės, kaip pažymima VSAT pranešime, bus paskirstytos į laikinas stovyklas, kuriuose šiuo metu apgyvendinti neteisėtai valstybės sieną perėję migrantai.

„Dėkojame šalims už suteiktą paramą. Spręsdami migrantų krizę susiduriame su įvairiais iššūkiais, vienas iš kurių yra būtiniausių priemonių apgyvendinimui stygius. Iki šiol tam naudojome palapines ir kitus daiktus iš valstybės rezervo, tačiau jis skirtas mūsų gyventojų reikmėms, jei kiltų poreikis. Turime pasirūpinti, kad jame visuomet būtų pakankamai priemonių mūsų žmonėms, todėl migrantų srautams nemažėjant užsienio partnerių parama mums labai svarbi“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Praėjusią savaitę į Lietuvą buvo atsiųsta humanitarinė pagalba iš Švedijos, Kroatijos ir Lenkijos, šeštadienį atvyko siuntos iš Čekijos ir Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvai paramą atsiuntė...

Lietuvai paramą atsiuntė... portretas
Ne Lietuvai, o utėlėms, vadinamiems migrantais (neteisėtais)

Petras

Petras portretas
/ O savo šalis ir žmonės yra nesvarbu./Taip turėjo skambėti vienas sakinys Petro komentare.Niškraipykite komentarų teksto !!!!

Petras

Petras portretas
Lietuvos kiaules prie lovio naudojasi kitų šalių parama o savo šalis ir žmonės yra svarbu.Yra tikslas kiek ,kam ko atiteks.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių