Migrantų krizė: savivaldybės centrinę valdžią kaltina dėl informacijos ribojimo

  • Teksto dydis:

Merai nebeturi iliuzijų – esą tik laiko klausimas, kada nelegalūs migrantai iš pasienio bus perkeliami gilyn į šalį. Savivaldybės centrinę valdžią kaltina dėl informacijos ribojimo – esą merai nežino, kam ruoštis. Vidaus reikalų ministrė aiškina, kad informacija apie migrantų apgyvendinimą slepiama dėl galimų provokacijų, praneša LNK.

Kėdainių areštinė tuščia jau kelerius metus. Rajono meras sako, kad čia galėtų būti apgyvendinta apie 40 nelegalių migrantų. Esą apie šią galimybę informuota ir centrinė valdžia, tačiau reikės šių patalpų ar ne – nežinia. 

Dėl ribojamos informacijos piktinasi ne tik Kėdainių rajono vadovas. Merai sako, kad matant nelegalių migrantų srautus nebėra jokių abejonių, kad svetimšalius neišvengiamai teks įkurdinti ne tik pasienio teritorijose. 

Tačiau iš centrinės valdžios kol kas – jokių žinių.

Savivaldybių asociacija valdžią ragina informuoti, kokios pagalbos iš savivaldybių artimiausiu metu gali prireikti. Asociacijos vadovas sako, kad iš 60 savivaldybių toli gražu ne visos turi vienodas galimybes, todėl visi merai turėtų žinoti, ko iš jų tikisi centrinė valdžia. 

Vidaus reikalų ministrė kol kas neatskleidžia, ar migrantai iš pasienio galėtų būti perkeliami į kitas savivaldybes. Agnė Bilotaitė tikina, kad tiksliai pasakyti, kur bus apgyvendinami nelegalūs migrantai, pavojinga dėl galimų provokacijų. 

Tiesa, yra merų, kurie stoja į A. Bilotaitės pusę. Štai Joniškio rajono meras neslepia, kad jo savivaldybėje pabėgėlių niekas nelaukia, tačiau atsiras Joniškyje jų ar ne, vietiniams bent kol kas žinoti nebūtina. 

Nelegalių migrantų apgyvendinimas – ne vienintelė problema. Merai kol kas negali pasakyti, ar nelegaliems migrantams galėtų suteikti medicinines paslaugas, nežinia, kaip turėtų būti organizuojamas jų maitinimas. Taip pat valdžios prašoma užtikrinti teritorijų, kuriose galimai bus apgyvendinami svetimšaliai, saugumą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Jau yra išgamų, skelbiančių, kad ši krizė- puiki galimybė Lietuvai, nes ateiviai juk „praturtins“ mus, bus labai „naudingi“.

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
Yra pusgalviu [[ar "streikbreikeriu"?] kurios "rupinasi "Lietuvos "ivaizdziu,,o ne Lietuvos pilieciu saugumu.,Toks """akvarelinis ""poziuris is SEIMO yra nusikalstamas Lietuvos zmoniu atzvilgiu. 1 rupestis [vyriausybininku] PRIVALAS --yra pilieciu apsauga,,O ...o saugioje valstybeje veliau ,,galima ir CHA! ivaizdziu pasirupinti ,,pamalevoti..ZMONES! musu tauta turi jaustis saugi,, [[[ir ne barstyti atsibeldelius visoseseLIETUVOS teritorijose .Koncentruoti nusikaltelius vienoje stovukloje ,,kad sauga butu vienoje vietoveje

kaunas

kaunas  portretas
Pazeide valstybini istatyma ,nelegalai isiverze i svetima valstybe,,,NUSIKALTELIAI .Ir ypatingai su kudikiais ,,jie kudikiais prisidenge sukeldami dideli stresa mazyliams [[[nezinia ar tuos kudikius savo ar PAGROBTUS -stato i pavoju ]..Kudikius turetu paimti vaiku globos namai Kodel tos visokios --zmoniu teisiu ir pediku bendrijos ,nesirupina kudikiais ,kurie yra pavojuje su tokiais laukiniais tukstanciu kilometru,,,neaishkios pakraipos laukiniu zmoniu apsuptyje,. Tai baisus nusikaltimas bejegiu kudikiu ATZVILGIU. Kur tie uzsimerke vaiku teisiu teisuoliai??!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių