Ministerija: 73 mokyklų devintokai galės dalyvauti pilietiškumo ir gynybos mokymuose

  • Teksto dydis:

73 mokyklų devintokai šį pavasarį galės dalyvauti pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurse, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Skaičiuojama, jog nuo kovo pradžios iki mokslo metų galo mokymuose dalyvaus apie 3600 mokinių.

Mokymai bus tęsiami ir kitais mokslo metais. Planuojama, kad per keletą ateinančių mokslo metų juose galės dalyvaus visi šalies devintokai: 2023–2024-aisiais dalyvaus – 50 proc. visų devintų klasių mokinių, 2024–2025 metais – 100 procentų.

„Noriu paraginti šalies mokyklas aktyviai jungtis prie praktinių pilietiškumo ir gynybos įgūdžių mokymų. Atnaujindami visas bendrojo ugdymo programas siekėme, kad pilietiškumas ir patriotiškumas nebūtų tik vieno mokomojo dalyko objektas, o aprėptų žymiai plačiau. Visgi labai svarbu, kad mokiniai sukauptas teorines žinias gebėtų taikyti praktiškai“, – pranešime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Šie mokymai ir suteikia tokią galimybę: per tris kurso dienas jaunuoliai mokosi išgyvenimo lauko sąlygomis, kaip tinkamai elgtis ir išvengti pavojaus gyvybei ir sveikatai ekstremalių situacijų atveju, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir kitų įgūdžių, kurie tikrai pravers ir kasdieniniame gyvenime“, – pažymi ministrė.

Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas devintųjų klasių moksleiviams yra bendras Krašto apsaugos bei ŠMSM projektas, pristatytas pernai gegužę.

Praėjusių metų pavasarį ir rudenį mokymuose dalyvavo 20 mokyklų devintokai.

Planuojama, kad nuo 2024–2025 metų trijų dienų trukmės kursas bus privalomas ir organizuojamas kasmet.


Šiame straipsnyje: devintokaiministerijamokiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jau ir čia

jau ir čia  portretas
mėginimai paruošt faršą globalistų kurstomiems karams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių