Ministerija: atnaujinta prieš mėnesį mokytojus pasiekusi metodinė medžiaga

  • Teksto dydis:

Parengta nauja bei atnaujinta prieš mėnesį mokytojus pasiekusi metodinė medžiaga, skirta padėti dirbti pagal atnaujintas programas, pirmadienį pranešė Švietimo ministerija (ŠMSM).

Naujienomis buvo papildyta prieš naujus mokslo metus paruoša medžiaga lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, istorijos, geografijos, filosofijos, fizikos bei chemijos dalykams. 

Tokia pat susisteminta informacija gali naudotis ir pradinių klasių, lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros, užsienio kalbų (pirmosios ir antrosios), gyvenimo įgūdžių, etikos ir fizinio ugdymo mokytojai.

Naujai parengtos ir nemokamos skaitmeninės mokymo priemonės lenkų tautinės mažumos gimtajai kalbai ir literatūrai, filosofijai, matematikai, pilietiškumo pagrindams, visuomeniniam ugdymui, astronomijai bei gamtos mokslams mokyti.

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) tinklapyje taip pat paskelbtos nuorodos į naujai parengtus valstybinių brandos egzaminų pirmosios ir antrosios dalies užduočių pavyzdžius.

Pasak ministerijos, NŠA toliau rengia ilgalaikius ugdymo planų pavyzdžius visiems dalykams, kurių vadovėlių, atitinkančių atnaujintas bendrąsias programas, leidyklos kol kas nespėjo išleisti.

Šiuose planų pavyzdžiuose pagal temas pateikiamos nuorodos į ankstesnio leidimo, bet vis dar aktualių vadovėlių puslapius bei konkrečias metodines priemones, galimas naudoti pamokose.

Tokius ilgalaikių planų pavyzdžius jau galima rasti biologijos, chemijos, dailės, ekonomikos ir verslumo, etikos, filosofijos, fizikos, fizinio ugdymo, geografijos, gyvenimo įgūdžių, informatikos, inžinerinių technologijų, lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros, matematikos, medijų meno, menų istorijos, muzikos, nacionalinio saugumo ir krašto gynybos, pilietiškumo pagrindų, psichologijos, teatro, technologijų bei teisės dalykams.

Ministerijos teigimu, planų pavyzdžių turinys nuolat pildomas, priklausomai nuo atsirandančio naujo metodinio turinio.            

Visą medžiagą dalykų mokytojams galima rasti „emokykla.lt“ internetiniame puslapyje.

„Trūkstamos metodinės medžiagos parengimas mokytojams pradėjus eiti švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas buvo vienas iš prioritetinių mano uždavinių (...). Medžiaga bus nuolat tobulinama, pildoma, labai laukiame ir švietimo bendruomenės pastebėjimų“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ministerija taip pat nurodo, jog per rugsėjį vadovėlių duomenų bazė pasipildė naujais atnaujintas bendrąsias programas atitinkančiais vadovėliais istorijai, geografijai, lietuvių kalbai ir literatūrai, gamtoms mokslams, matematikai, fizikai bei chemijai mokytis.

Per 2023–2024 metus išleista 120 vadovėlių, atitinkančių atnaujintų programų turinį.

Pasak ŠMSM, šiemet iš numatyto metinio plano liko išleisti šešis vadovėlius.

Ministerijos duomenimis, praėjusiais metais vadovėliams ir kitoms mokymo priemonėms iš viso buvo skirta 24,4 mln. eurų., 2024 metais – 23,2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargšai pedagogai

vargšai pedagogai portretas
Garsėja pedagogų būrelis nemažu nuošimčiu pedofilų jų tarpe. Pavyzdys: užkietėjęs pedofilas ir tarptautiniu mastu veikęs A. Knystautas buvo visų pedagogų pagrindinis profesorius. Palaidotas su pagarba. Neskelbta, kiek vaikų jis išprievartavo asmeniškai ir dar kiek apmokė pedofilijos "meno". Taip, metodikos jiems būtinos ir labai konkrečios. Reikia metodikų, kaip nenuvesti vaikų pas pedofilą Egidijų Virbašių, darančiu edukacijas ir pamokančiu ne ko kito, o kaip apsižioti kuo plačiau pradžioje medinį kotą, o po to ir natūralius storų pedofilų kotus. Jo niekas nė nestabdo, veikia kartu su narkodileriais, įsikūrusiais MRU, Teatro ir meno akademijos fanatikais-išprotėjusiais muzikantais. Situacija tokia, kad naujesni skandalai su Austėjos privačių mokyklų, darželių tinklu primena bet kuriam padoriam žmogui: metas gelbėtis nuo tų pedagogų ir visų rusakalbių Austėjų su krūvomis jų mutantų-gyvulių pavidalo jų idiotų .ydų vaikų. -gyvulių vaikų. rė minis ter i ja, kad pla tina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių