Ministerija ieškos sprendimo, kaip padėti atpažinti piratinį turinį internete

  • Teksto dydis:

Ieškant technologinio sprendimo, kuris vartotojams padėtų atpažinti piratinį turinį internete, Kultūros ministerija antradienį paskelbė konsultaciją su potencialiais tam skirtos priemonės kūrėjais.

Anot ministerijos, sukūrus tokią priemonę, vartotojai taptų sąmoningesni, o skirtis tarp legalaus ir nelegalaus turinio būtų aiškesnė.

„Kartu tai prisidėtų prie legalaus turinio vartojimo kultūros puoselėjimo, leistų sumažinti piratinio turinio vartojimą, kas savo ruožtu leis legalaus turinio kūrėjams gauti daugiau pajamų ir atitinkamai padidins per mokesčius į biudžetą surenkamas pajamas, didins legalaus audiovizualinio turinio plėtrą“, – rašoma ministerijos pranešime.

Pasak pranešimo, neretai susiduriama su atvejais, kai piratinės interneto svetainės stengiasi pateikti save kaip legalaus turinio platintojus, apgaulės būdu renka įmokas iš vartotojų. Tokiu būdu didėja vartotojų įsitikinimas, kad platinamas turinys yra legalus.

Anot ministerijos, esant tokiai situacijai, nežinodami, kad audiovizualinis turinys yra piratinis, jį pasirenka ir tie vartotojai, kurie sutiktų sumokėti už legalų turinį, jei turėtų reikiamos informacijos.

Rinkos konsultacija su norinčiais kurti tokią priemonę vyks iki kovos 31 dienos.

Vyriausybė vasario pabaigoje pritarė Baudžiamojo ir Administracinių nusižengimų kodeksų pataisoms, kurios stiprintų kovą su piratavimu. Jas dar turės patvirtinti Seimas.

Projektus inicijavusi Kultūros ministerija pažymi, kad Lietuva užima trečią vietą Europos Sąjungoje (ES) pagal piratavimo lygį, o dabartinė teisinė bazė dėl autorių teisių apsaugos nepritaikyta skaitmeninei aplinkai.

Lietuvos intelektinės nuosavybės apsaugos centro duomenims, per metus Lietuvos kūrėjams dėl piratavimo žalos padaroma už 360 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ,...,,intelektualines nuosavybes ,,, autoriai lai

na  ,...,,intelektualines nuosavybes  ,,, autoriai lai  portretas
susirenka visa savo slamsta is interneto ir susikisa giliai giliai y seifa ---ju niekas neskaitys, neklausys , na ir nevogs ...pradings visi piratai like be piratavimo saltinio.... Dabar kiekvienas priedurnis suda isteskes internete , reikalauja kompensacijos ,kad neva kazkas piratavo kopijavo , skaite ar kklause jo ,,,kurinio ,,, susikiskit savo ,,,kuryba,,, y sikna ir pradings visos problemos.

Budulis

Budulis portretas
jaučias, kad megztukas, iš kalėjimo išėjo, tai vėl senais darbais užsiima. Išvijo iš Lietuvos linkomaniją, tai dabar ieško naujų aukų

:)))

:))) portretas
ir kiek mum kainuos to sprendimo paieskos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių