Ministerija: situacija studentų bendrabučiuose normalizavosi

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad situacija dėl rugsėjo pradžioje buvusio vietų stygiaus studentų bendrabučiuose normalizavosi.

Ministerijos duomenimis, Vilniaus universitete (VU) ir Vilniaus Gedimino technikos universitete (Vilnius Tech), kur galimybės apsigyventi bendrabučiuose laukė daugiausiai studentų, eilių „praktiškai neliko“.

„VU ir „Vilnius Tech“ studentų, kurie daugiausia ir laukė galimybės apsigyventi bendrabutyje, eilių praktiškai nebeliko – šiuo metu, kaip ir įprastai, laisvos vietos ieško iki dešimt pirmakursių. Bendrabučiuose vyksta natūrali studentų rotacija – atsiranda ir norinčiųjų apsigyventi bendrabutyje, ir laisvų vietų“, – atsakyme BNS nurodė ministerija.

Bendrabučiuose norėjusiems apsigyventi studentams pasiūlyta apie 100 papildomų laisvų vietų, jas perdavė kolegijos, profesinės mokyklos. Procesą koordinavo speciali ministerijos suburta darbo grupė, buvo surinkti duomenys apie bendrabučių Vilniuje užimtumą, jais pasidalyta su aukštosiomis mokyklomis.

Pasak ministerijos, šiuo metu taip pat siekiama, kad duomenys būtų atnaujinami ir visuomet prieinami aukštosioms mokykloms.

Sprendžiant problemą, surengtas aukštųjų mokyklų ir Turto banko atstovų susitikimas, įstaiga pateikė savo valdomų bendrabučio tipo pastatų Vilniuje sąrašą.

„Aukštosios mokyklos šiuo metu vertina, ar sąraše galėtų būti jų studentams tinkamų apgyvendinti variantų“, – nurodė ministerija.

Ruošiantis kitų studijų metų pradžiai, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija planuoja aukštosioms ir profesinėms mokykloms pateikti rekomendacijas dėl bendrabučių apgyvendinimo prioritetų. Švietimo įstaigos bus kviečiamos įsivertinti savo poreikius ir studentų apgyvendinimo galimybes, skatinamos likusias laisvas vietas bendrabučiuose pirmiausia skirti kitų aukštųjų ar profesinių mokyklų studentams ar mokiniams.

Taip pat pradėtos diskusijos dėl valstybės priemonių, skirtų studentų bendrabučių renovacijai, peržiūros. Šiuo metu iš aukštųjų mokyklų laukiama siūlymų dėl priemonių atnaujinimo.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, naujus mokslo metus pradėjo apie 97 tūkst. universitetų ir kolegijų studentų. Prasidedant mokslo metams, gyvenamosios vietos bendrabučiuose laukė apie 400 pirmakursių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seniai patariau,

Seniai patariau, portretas
kad dali studentu apgyvendinus su studentemis,o mazumas su tokiais pat,i viena lova telpa po 2 zmones ir net daugiau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių