Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija tolsta nuo Kauno

2009-01-21 09:00

Prezidentui ir valdančiosios koalicijos partneriams išreiškus abejonių dėl Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną, sprendimai šiuo klausimu atidedami neribotam laikui.

Neskubės ir skaičiuos

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius dienraščiui vakar pripažino, kad nėra jokių priimtų sprendimų dėl ŽŪM perkėlimo iš Vilniaus į Kauną. Pasak premjero, artimiausiu metu tokie sprendimai šiuo klausimu nebus priimti.

Anot ministro pirmininko, tik po to, kai bus pritarta Vyriausybės programos įgyvendinimo planui, bus galima konkrečiau kalbėti apie tai, ar visa ŽŪM bus perkelta į Kauną, ar tik dalis ministerijos, ir kada tokie planai galėtų būti įgyvendinti.

Gruodį patvirtintos Vyriausybės programos įgyvendinimo planas turėtų būti pristatytas iki kovo pradžios.

Premjeras linktelėjo, paklaustas, ar dėl ministerijos perkėlimo bus priimtas politinis koalicijos partnerių sprendimas. "Bravūros čia tikrai nebus. Viskas bus apskaičiuota, išanalizuota ir pateikti sprendimų variantai", – patikino A.Kubilius, neatmetęs galimybės, kad apskaičiavus bus nuspręsta išvis nevykdyti jokios reformos perkelti ŽŪM į Kauną.

Įtikino Prezidentas

Vyriausybės vadovas neslėpė, kad tokią atsargią jo poziciją nulėmė paviešintas skeptiškas Prezidento Valdo Adamkaus požiūris į visuomenėje prieštaringai įvertintą idėją kelti ŽŪM į Kauną. Valstybės vadovas pareiškė, kad šiuo finansiniu sunkmečiu neturi būti imtasi abejotinų projektų, kurie pareikalautų nemenkų valstybės biudžeto išlaidų.

Tėvynės sąjungos, kurios deleguotas atstovas Kazys Starkevičius vadovauja ŽŪM, partneriai valdančiojoje koalicijoje taip pat paprieštaravo, kad ši įstaiga būtų perkelta į Kauną. "Tokie sprendimai nesukuria jokios pridėtinės vertės, bet atima papildomų lėšų iš valstybės biudžeto", – kritikuodamas idėją sakė Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas.

Ministras tapo atsargus

Ministras K.Starkevičius, anksčiau gana entuziastingai kalbėjęs apie ŽŪM perkėlimą į jo gimtąjį Kauną, dabar jau kur kas atsargesnis šiuo klausimu. "Nieko nauja šiuo klausimu negaliu pasakyti – sprendimai paaiškės tik tuomet, kai bus viskas apskaičiuota", – tvirtino jis.

K.Starkevičius nebeatmeta, kad ministerija gali būti ir neperkelta, pripažindamas, kad viskas priklauso nuo pavasarį paaiškėsiančio politinio valdančiosios daugumos sprendimo ir apskaičiavus, ar tokia reforma nebus nuostolinga biudžetui.

Bet ministras tvirtino, kad kai kurie ŽŪM padaliniai bet kuriuo atveju dar šį pavasarį turėtų atsidurti Kaune. Balandį Akademijos miestelyje esančiame viename pastatų jau turėtų pradėti dirbti beveik porą dešimčių šios institucijos darbuotojų. "Tai kaimo plėtros tinklas, "Leader" programa, kuri dirba tiesiogiai su kaimo veiklos grupėmis ir bendruomenėmis. Šitiems yra ir patalpos, ir jiems nei papildomų lėšų, nei darbo vietų nereikia", – tikino K.Starkevičius.

Tačiau ar paskui šiuos padalinius nukeliaus ir visa ŽŪM, ministras negalėjo garantuoti.

Iš viso ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose bei įmonėse dirba 3,7 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų