Ministerija žada, kad varžytis su rusais atsisakiusios federacijos finansiškai nenukentės

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) žada, kad dalyvauti varžybose su rusų ir baltarusių sportininkais atsisakiusios sporto federacijos finansiškai nenukentės.

Ministerija antradienį pranešė, kad finansuos šias federacijas naudodama COVID-19 pandemijos metu taikytą finansavimo modelį – bus užskaityti anksčiau vykusių varžybų rezultatai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pasirašė patikslintas rekomendacijas šalies sporto šakų federacijoms ir organizacijoms dėl bendradarbiavimo su Rusija ir Baltarusija. Šioms šalims tebetęsiant karą Ukrainoje, ŠMSM pozicija nesikeičia – rekomenduojama nutraukti visus sporto ryšius su šių šalių sportininkais, sporto organizacijomis, jų atstovais.

„Nuo pat Rusijos karo Ukrainoje pradžios mano ir ministerijos pozicija aiški – nutraukti bet kokius ryšius su Rusijos ir Baltarusijos sportu. Esu dėkinga Lietuvos sporto federacijoms ir sportininkams, kurie laikosi aiškios vertybinės pozicijos“, – pranešime cituojama J. Šiugždinienė.

Ministerija Lietuvos sporto šakų federacijoms ir sporto organizacijoms rekomenduoja nedalyvauti tose sporto varžybose, kuriose yra kviečiami ir dalyvauja Rusijos bei Baltarusijos sportininkai, komandos, atstovaujantys savo šaliai arba dalyvaujantys po balta vėliava.

Esu dėkinga Lietuvos sporto federacijoms ir sportininkams, kurie laikosi aiškios vertybinės pozicijos.

Organizacijos taip pat raginamos nekviesti ir neleisti dalyvauti šalių agresorių piliečiams, atstovaujantiems savo šaliai, Lietuvoje rengiamose sporto varžybose ir renginiuose.

Rekomendacijose siūloma rengiant sporto varžybas Lietuvoje raginti dalyvius savanoriškai pasirašyti deklaraciją, kuria būtų reikalaujama baigti karą Ukrainoje, pasisakoma prieš terorizmą ir agresiją, vykdomą Ukrainoje.

Organizacijos skatinamos kreiptis į savo tarptautinės sporto šakos federaciją ir paraginti neleisti Rusijos bei Baltarusijos atletams varžytis pasaulio, Europos čempionatuose, olimpinės atrankos varžybose, neleisti šių šalių tarptautiniams teisėjams teisėjauti tarptautinėse sporto varžybose.

ŠMSM taip pat rekomenduoja nesiųsti kvietimų ir tarpininkavimo raštų vizų išdavimo klausimais Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, kreiptis į partnerius ES su prašymu, kad vizos jų šalyse nebūtų išduodamos arba išduodamos tik vienkartinės vizos. Gavus tiesioginius kreipimusis iš Rusijos ir Baltarusijos ambasadų Vilniuje, informuoti, kad toks susirašinėjimas turi būti vykdomas tik per Užsienio reikalų ministeriją.

Lietuva buria tarptautinę koalicija siekdama užkirsti kelią rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti olimpinėse varžybose.

Praėjusį penktadienį švietimo, mokslo ir sporto ministrės J. Šiugždinienės iniciatyva organizuotame nuotoliniame susitikime dėl to sutarė 35 šalių ministrai, tarp jų – JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Nyderlandų, Kanados, Australijos, Japonijos, Šiaurės, Baltijos šalių ir kitų valstybių.

Tokių žingsnių šalys ėmėsi reaguodamos į Tarptautinio olimpinio komiteto sausį paskelbtą poziciją, kad rusai ir baltarusiai 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti kaip neutralūs sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
TOK Prezidentas kreipėsi į šalių vadovus , prašydamas nesikišti į jo vadovaujamos organizacijos reikalus , susidaro įspūdis , kad tai Rusijos KOLOBORANTAS ,apie ką kalbėjo Alekna vyresnysis. .

namuhadijja02@gmail.com

namuhadijja02@gmail.com portretas
Prayers That Break Evil Curses & Spells +27 73 382 8638 My powerful prophetic prayers and declarations can help you to spiritually break curses and spells and commanding favors in your life. I will unlock the evil chains of witchcraft, bad dreams, financial distress, bad luck and evil spirits. #evilspirits #badluck #witchcraft #prayers #evilcurses HELPLINE : +27 73 382 8638

o kaip

o kaip portretas
su Eurovizija ............... ar varžysimės
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių