Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerijos darbuotojams siūlo išeiti nemokamų atostogų

2009-04-20 17:46
Ministerijos darbuotojams siūlo išeiti nemokamų atostogų
Ministerijos darbuotojams siūlo išeiti nemokamų atostogų / Redakcijos archyvo nuotr. URM vadovo V.Ušacko pavyzdžiu pasekė ir KAM ministrė R.Juknevičienė

Siekdama sutaupyti lėšų Krašto apsaugos ministerija prašo savo darbuotojų per metus pasiimti savaitę neapmokamų atostogų. Balandžio pradžioje tokį prašymą išsakė ir užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės patarėja viešiesiems ryšiams Danguolė Bičkauskienė teigė, kad neapmokamos atstogos nebus skiriamos įsakymo tvarka. Esą toks siūlymas yra bandymas susikaupusią finansinę naštą dalintis po lygiai. Mat taip bandoma ne tik sutaupyti, bet ir išsaugoti darbuotojų etatus.

Ji teigė, kad šiuo metu KAM personalo skyrius sudarinėja nemokamų atostogų grafikus ir tikisi, kad „kiekvienas darbuotojas iki metų pabaigos išeis savaitės neapmokamų atostogų“.

Portalas primena, kad balandžio 1-ąją URM Vygaudas Ušackas kreipėsi į savo ministerijos darbuotojus, prašydamas dėl darbo užmokesčio fondo taupymo kas mėnesį išeiti nemokamų atostogų po dvi, tris dienas.

„Vadovaudamiesi Darbo kodeksu, mes negalime priversti darbuotojų išeiti nemokamų atostogų, galime prašyti ir apeliuoti į jų pilietinį sąmoningumą. Esu įsitikinęs, kad mūsų diplomatai tai supras ir palaikys. Tikiuosi, kad solidarizuodamiesi su visa Lietuvos visuomene, panašių žingsnių imsis ir kitų žinybų vadovai ir darbuotojai“, - tuomet vylėsi ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų