Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerijos kraustymasis iš "Vilniaus vartų" virto spektakliu

2010-11-02 05:37
Paaiškinimas: Finansų ministerijos padaliniui įsikelti į "Vilniaus vartus" buvo daug lengviau nei iš jų išsikraustyti.
Paaiškinimas: Finansų ministerijos padaliniui įsikelti į "Vilniaus vartus" buvo daug lengviau nei iš jų išsikraustyti. / Roko Medonio (Fotodiena) nuotr.

"Vilniaus vartus" paliekantys Finansų ministerijos padaliniai turbūt sužavėjo čia šeimininkaujančius verslininkus. Jie darė viską, kad valdininkams išsikraustyti būtų kuo sunkiau.

Darbo metu – nesikraustyti

Finansų ministerijos ES Sanglaudos politikos ir struktūrinės paramos koordinavimo departamentas ir Veiksmų valdymo departamentas baigia išsikraustyti iš bendrovės "BPT Optima" valdomo "Vilniaus vartų" pastato "Vertas". Ministerija ilgai derėjosi dėl kainos sumažinimo, tačiau kompromiso rasti nepavyko, tad nuspręsta išsikraustyti į kelis kartus pigiau kainuosiančias patalpas. Tačiau išsikraustymas iš "Vilniaus vartų" tapo tikru spektakliu.

Kaip "Vilniaus dienai" teigė finansų ministrės patarėja Giedrė Balčytytė, išsikraustyti iš "Vilniaus vartų" buvo gerokai sunkiau nei tikėtasi. "Pirmiausia mums neleido kraustytis darbo dienomis ir darbo valandomis. Taip pat neleista naudotis liftais. Be liftų išsikelti iš 11 aukšte esančių patalpų būtų labai sudėtinga", – prisiminė G.Balčytytė.

Kraustytis buvo brangu

Pasak jos, dėl išsikraustymo sąlygų prasidėjo savotiškos derybos. "Verto" šeimininkai pasiūlė tris variantus. Pirmasis – kraustytis naudojantis liftais, bet ne darbo dienomis ir ne darbo valandomis. O jeigu valdininkai norėtų kraustytis darbo metu – tai tik naudojantis avarine laiptine. Trečias variantas – kraustytis naudojantis liftais, tačiau tik savaitgalį. Ministerija esą nutarė pasirinkti trečiąjį variantą, nes kraustytis naudojantis tik avarine laiptine buvo iš esmės neįmanoma.

"Turėjome dirbti vakarais ir savaitgaliais. Žinoma, kraustymosi paslaugos tokiu laiku taip pat brangiau kainavo. Dėl to persikraustymas papildomai kainuos apie 2 tūkst. litų. Dažnai valdžios institucijos yra kaltinamos formalumu, tačiau privatus verslas šiuo atveju taip pat pasielgė labai formaliai", – sakė G.Balčytytė.

"Normali praktika"

"BPT Optima" tikina, kad ministerijos tikrai neskriaudė. "Tai normali praktika tvarkingai prižiūrimame verslo centre. Kraustymasis paprastai būna triukšmingas, ne itin švarus ir stipriai bendrąsias pastato erdves (laiptines, liftus, įėjimus) apkraunantis procesas", – "Vilniaus dienai" teigė bendrovės "BPT Optima" generalinis direktorius Antanas Anskaitis.

Pasak jo, tokie pat reikalavimai galioja ir visiems kitiems verslo centro "Vertas" nuomininkams. "Tokių darbų vykdymą reglamentuoja vidaus tvarkos taisyklės, jų prašome laikytis kiekvieno mūsų verslo centrų kliento pirmiausia dėl jų pačių interesų", – tikino A.Anskaitis.

Ieško naujų klientų

Iš "Vilniaus vartų" išsikėlus Finansų ministerijos padaliniams, vienuoliktame verslo centro "Vertas" aukšte liko apie 1,5 tūkst. kv. metrų laisvo ploto. Tačiau A.Anskaitis įsitikinęs, kad ministerijai per brangios patalpos tuščios neliks.

"Nemažai šių patalpų daliai jau esame numatę naujus naudotojus, bet kol jie dar nėra įsikūrę mūsų valdomame verslo centre, pavadinimų atskleisti negalime", – sakė pašnekovas.

Anot jo, Finansų ministerijos padalinių išsikraustymas tikrai nebuvo konfliktiškas. "Šios "skyrybos" – visiškai taikios, įgyvendintos pagal nuomos sutartimi numatytas procedūras. Mūsų įmonė dėl šios nuomos sutarties pabaigos jokių nuostolių nepatyrė, nes tokią teisę (nuomos sutartį nutraukti pirma termino) nuomininkas turėjo nuo pat nuomos santykių pradžios ir ja tinkamai pasinaudojo. Prieš metus vykusios derybos dėl kompleksinio nuomos sąlygų pakeitimo pasibaigė šalims nepavykus rasti abiems pusėms priimtino sprendimo, nuomininkas toliau tinkamai vykdė pirminę nuomos sutartį, todėl jokių pretenzijų neturime", – reziumavo verslininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų