Ministras: dėl ligų šiemet bus iškirsta 3 tūkst. ha miško

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, jog vykdant sanitarinius kirtimus šiemet Valstybinė miškų urėdija (VMU) planuoja išskirti 3 tūkst. hektarų miško, o kitais metais dar daugiau.

„Tiesiog dėl šiltų žiemų, sausų vasarų užsikrėtė miškai ir tris kartus padidėjo eglynų kirtimai ir nemažai yra saugomose teritorijose, kad ir Vilniuje. Dėl to mes įžengėme ten, kur neplanuota buvo kirsti. Ten yra židiniai“, – ketvirtadienį Seimo Laisvės frakcijos posėdyje kalbėjo S. Gentvilas.

„Mes šiemet per Valstybinę (miškų – BNS) urėdiją 3 tūkst. hektarų planuojame lokalizuoti. Sekančiais metais teks visgi daugiau padaryti, nes matome, kad plis tas žievėgraužis (tipografas – BNS), pušinis pjūklelis“, – kalbėjo aplinkos ministras.

Pasak jo, kai kurie sanitariniai kirtimai bus atliekami ir „Natura 2000“ teritorijose.

S. Gentvilo teigimu, visoje Europoje dėl sanitarinių kirtimų iškirsta 300 mln. kietmetrių eglynų, tuo metu Lietuvoje per metus visų medžių iškertama 8 mln. kietmetrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ro

Ro portretas
Čia labai aiškios korupcijos ir lobizmo apraiškos. Kodėl tuo nesidomi tam tikros tarnybos, nežinau. Tūkstančius metų nereikėjo jokių sanitarinių kirtimų, miškas pats apsivalydavo ir staiga stojus ministeriu gentvilui, bei apjungus urėdijas, pasirodė miško kenkėjai. Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu. Neduok dieve tokius ministerius Lietuvai, bijau, kad per kelis metus teliks tik kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę! ... Visa prapuolę; tik ant lauko pliko kelios pušelės apykraivės liko!..Skujom, šakelėm ir šiškom nuklotą kepina saulė nenaudingą plotą, in kurį žiūrint teip neramu regis: Lyg tartum rūmas suiręs, nudegęs, lyg kokio miesto išgriuvus pūstynė, lyg kokio raisto apsvilus kimsynė!....

SEIME DAUG TOKIU PARAZYTU,

SEIME DAUG TOKIU PARAZYTU, portretas
Gentvilas misku vagis,nieko gamta atkersis tokiems parazytams,didziausias parazytas medziu yras GENTVILAS,

karajiedas

karajiedas portretas
Manu kad esi dvasinis ligonis, todel, kol ne velu, siulau tave "iskirsti"(utilizuoti). Gamta ir miskai is kart atsigautu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių