Ministras dėl prastų matematikos egzaminų rezultatų žada pokyčius mokyklose

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevčius dėl prastų valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatų nuo rugsėjo žada pokyčius bendrajame ugdyme bei didesnę pagalbą moksleiviams.

Pasak jo, nuo rugsėjo dalyje mokyklų bus pradėtos diegti atnaujintos bendrojo ugdymo programos.

„Būtent nuo šių mokslo metų jos bus pradėtos diegti tam tikrose mokyklose, o vėliau tai taps ir visuotina. Mokinius reikia sudominti ir motyvuoti pamėgti matematiką, naujais metodais ugdyti analitinius ir taikomuosius matematinius gebėjimus, kurių, kaip matome, dabar nepakanka“, – pranešime spaudai sakė ministras.

Anot jo, siekiant minėto tikslo, į jį bus orientuotas ne tik naujas ugdymo turinys, bet ir mokytojų rengimas, jų kvalifikacijos tobulinimas, šiuolaikinių informacinių technologijų taikymas.

A. Monkevičius taip pat sako, kad nuo rudens bus būtina stiprinti pagalbą mokiniams, besiruošiantiems matematikos, gamtos mokslų egzaminams.

„Todėl aptarsime su savivaldybių, mokyklų vadovais, kaip per mokslo metus užtikrinti papildomas konsultacijas būsimiems abiturientams, vyresnių klasių mokiniams“, – žadėjo jis.

Todėl aptarsime su savivaldybių, mokyklų vadovais, kaip per mokslo metus užtikrinti papildomas konsultacijas būsimiems abiturientams, vyresnių klasių mokiniams.

Ministras sako, jog pastebimas tiesioginis ryšys tarp brandos egzaminų pasiekimų ir 10 klasės moksleivių pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo rezultatų.

„Vadinasi, kuo anksčiau reikia pastebėti vaiko poreikius ir teikti reikalingą pagalbą“, – sakė ministras.

Kaip pranešė Nacionalinė švietimo agentūra, matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė maždaug trečdalis jį pasirinkusiųjų iš daugiau nei 15 tūkst. kandidatų, pernai jo neišlaikė mažiau nei penktadalis.

Kai kuriems ekspertams suabejojus, jog dėl prastų egzaminų rodiklių šiemet liks neužpildyti keli tūkstančiai valstybės finansuojamų vietų universitetuose, A. Monkevičius tikina, kad sprendimas didinti valstybės finansuojamas vietas buvo „ilgalaikis sprendimas“.

„Klausiama, ar pasiteisins sprendimas didinti valstybės finansuojamų vietų skaičių aukštosiose mokyklose. Atsakau – taip, nes šis sprendimas yra ilgalaikis, brėžiantis valstybės kryptį užtikrinti, kad studijos būtų prieinamesnės visuomenei, nemažinant jų kokybės kartelės“, – pažymi A. Monkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Ministras vėl pademonstravo nekompetentingumą, neišmanymą. “Susirūpino” matematikos lygiu, o ne tais, kurie tą egzaminą sukonstravo. Dabar pradės kaltinti mokytojus, ims prie mokytojų priekabiauti. Reikalaus griežtesnio matematinio režimo mokyklose, aiškins, kad mokiniai privalo daugiau mokytis, didins matematikos pamokų skaičių. Atsikvošėk, proto bokšte. Pažvelk į pasaulį šiek tiek kitomis akimis. Nedaryk asmeninių sprendimų ir viešai jų nedeklaruok, nepasitaręs su specialistais, nes esi ne privatus asmuo. Valdžios turėjimas proto niekada neprideda niekam. Ne išimtis ir tu. Pasistenk kalbetis su žmonėmis. Patars gal.

šiaip

šiaip portretas
matematika niekada nėra super.

cia

cia portretas
labai tinka zod elis /monkes biznis/ kur vaikam neleidziama bendraut tik su kompu per nuotoli o medvaldymas irgi /monkes/ rupestis tik garsiai nekalbama tai va ir iseina kas atostogauja ir lupa babkes o kitam 2s kruvis uz ta pati min tai neisizeiskit del termino nes jis tinka siuo atveju o /svarkeliui dzin jam svarbiau savo problemos kaip gatve o vaikais pasi/rupins /geroves valstybe/ tik nezinia kas ja atstovaus?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių