Ministras D.Jankauskas paskelbė savo komandą

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas pirmadienį paskelbė savo politinio (asmeninio) pasitikėjimo komandą - du viceministrus ir du patarėjus.

D.Jankauskas tvirtina, kad būtina atsižvelgti į dabartinę šalies ekonominę bei finansinę situaciją ir kiek įmanoma taupiau naudoti lėšas, numatytas ministro komandos darbo užmokesčiui.

„Būtent todėl vietoj galimų trijų viceministrų nusprendžiau dirbti tik su dviem, taip pat atsisakyti ir ministro padėjėjo. Kaip ir anksčiau, ministerijoje dirbs du ministro patarėjai“, - sakė ministras D. Jankauskas.

Šiandien darbą pradeda viceministrė Audronė Morkūnienė, kuri bus atsakinga už socialinio draudimo klausimus. Iki šiol ji dirbo Valstybės kontrolės 1-ojo audito departamento direktoriaus pavaduotoja. Ministras D.Jankauskas įvertino ir A.Morkūnienės patirtį, kuruojant šią sritį bei ruošiant pensijų sistemos reformą, jai dirbant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sekretore bei viceministre. Taip pat ji yra dirbusi ir Prezidentūroje.

D.Jankausko patarėja pradeda dirbti ir televizijos žurnalistė Juventa Mudėnienė, kuri bus atsakinga už ministro ryšius su visuomene bei žiniasklaida. J.Mudėnienė yra dirbusi Seimo pirmininko atstove spaudai.

Du D.Jankausko komandos nariai buvo paskelbti dar pirmąją ministro darbo dieną. Tuomet į darbą buvo priimta viceministrė Audra Mikalauskaitė, kuri kaip ir anksčiau kuruos darbo rinkos ir užimtumo bei socialinės paramos klausimus.

Į darbą pirmąją ministro darbo dieną buvo priimtas ir padėjėjas Tomas Čepononis. Antradienį T.Čepononis pradeda eiti ministro patarėjo pareigas. Jis bus atsakingas už darbą su nevyriausybinėmis organizacijomis, bendradarbiavimą su valstybinėmis institucijomis.

„Šių žmonių kompetencija neabejoju. Jais pasitikiu kaip savos srities specialistais, tikiu, kad apie jų gerus darbus išgirsite ne kartą“, - apie savo komandos narius kalbėjo ministras.

Kartu su juo dirbsiančią politinio pasitikėjimo komandą su žiniasklaidos atstovais ministras D.Jankauskas supažindins trečiadienio rytą, per savo pirmąjį susitikimą ministerijoje su žurnalistais.

Viceministrė A.Mikalauskaitė ir T.Čepononis dirbo ir su buvusiu socialinės apsaugos ir darbo ministru Rimantu Jonu Dagiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių