Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras: serialas apie ekologiją gali būti "prisvilęs blynas"

2011-04-06 16:46
Ministras: serialas apie ekologiją gali būti "prisvilęs blynas"
Ministras: serialas apie ekologiją gali būti "prisvilęs blynas" / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Specialiai komisijai pateikus išvadą, ar televizijos seriale "Kelias namo" tinkamai atspindėtos aplinkosauginės temos, filmo kūrėjams bus išmokėtos žadėtos lėšos, sako Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

"Už šį serialą pinigai - nepilnas milijonas - dar nėra sumokėti", - trečiadienį Seimo Audito komitete svarstant, kaip 2010 metų ketvirtą ketvirtį naudojo lėšas asignavimų valdytojai, sakė ministras.

Pasak jo, Europos Sąjungos lėšos negalės būti serialo kūrėjams išmokėtos, jeigu jie neįvykdys visų įsipareigojimų.

Bendrovės "Videometra" sukurtas televizijos serialas "Kelias namo", turintis šviesti visuomenę ekologijos klausimais, iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Aplinkos ministerijos lėšomis.

Ministras neatmeta galimybės, kad "blynas gali gautis prisvilęs". Ministras teigia įsivaizdavęs, kad filme bus daug pavyzdžių, kaip reikia saugoti gamtą: "Ar jų pakankamai dabar, kitas klausimas, tam nustatyti sudaryta komisija".

Ministras aiškino, kad seriale nutarta skleisti informaciją apie aplinkosaugą, nes tokių filmų gerbėjai "nežiūri informacinių laidų". G.Kazlauskas teigė, kad serialą žiūri, "kai turi laiko".

"Pastabų turėjau ir išsakiau serialo kūrėjams, kad jie pasitaisytų. Tų pastabų buvo išsakyta ne vien mano ir ekspertai sakė į ką jie turėtų atkreipti dėmesį", -po posėdžio žurnalistams sakė ministras, tačiau konkrečiai pastabų neapibūdino.

"Tvarkietis" Andrius Mazuronis priekaištavo, kad žiūrėdamas serialą matė veikėjus, rūkančius cigaretes. "Gal čia galėtų kitos srities - sveikatos ministras kažką paaiškinti..."

Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad komitetas prie serialo finansavimo aplinkybių svarstymo grįš.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų