Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras V. P. Andriukaitis kreipėsi į prokurorus dėl e-sveikatos sistemos kūrimo

2013-11-15 12:00
V.Andriukaitis grasina 2011 metų biudžetą apskųsiantis KT
V.Andriukaitis grasina 2011 metų biudžetą apskųsiantis KT / Roko Medonio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertini, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos kuriant elektroninę sveikatos sistemą.

Ministras siekia nustatyti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojus, dėl kurių kaltės SAM bendrovei "Etnomedijos Intercentras" turės sumokėti per 2 mln. litų už atliktus darbus ir 5 procentų dydžio palūkanas už visą bylinėjimosi laikotarpį, pranešė ministerija.

V.P.Andriukaitis taip pat pavedė SAM Vidaus audito departamentui įvertinti, dėl kokių priežasčių Nacionalinės elektroninės sveikatos sistemos (NESS-2) kūrimas ir priėmimas SAM vyko nesklandžiai.

Ministrui turės būti pateiktos rekomendacijos, kaip spręsti SAM tarnautojų ir darbuotojų, galimai dėl kurių veiklos ar neveikimo SAM patirs žalą, atsakomybės klausimus, teigiama pranešime.

V.P.Andriukaitis taip pat įpareigojo atlikti SAM tarnautojų ir darbuotojų, susijusių su 2007 metų birželio 15 dieną pasirašytos sutarties su bendrove "Etnomedijos intercentras", vykdymu veiklos tarnybinį patikrinimą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) praėjusią savaitę bendrovei "Etnomedijos Intercentras" priteisė daugiau nei 3 mln. litų. LAT konstatavo, kad diegdama nacionalinės elektroninės sveikatos sistemą ir sudariusi sutartį su minima bendrove ministerija padarė esminius pažeidimus - ministerijos darbuotojai pažeidė sutarčių vykdymo principus elgtis sąžiningai, bendradarbiauti ir kooperuotis, vykdyti sutarties įsipareigojimus kuo ekonomiškesniu būdu šaliai, neužtikrino tinkamo atliktų darbų finansavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų