Ministrė apie karantino pažeidimus Šeimų marše: reikės atsakyti už savo veiksmus

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, jog praėjusį šeštadienį sostinės Vingio parke vykęs „Didysis šeimos gynimo maršas“ parodė, jog karantino reikalavimų nebuvo laikomasi, tad šiuo metu vertinama medžiaga iš šio renginio.

„Akivaizdu, kad šeštadienį vykęs renginys parodo, kad karantino reikalavimų nebuvo laikomasi ir, mano žiniomis, šiuo metu renkama medžiaga, daroma analizė ir jeigu bus sudėliota, kad buvo požymių, jog buvo padaryti pažeidimai, ir bus identifikuoti tie asmenys, tai aš manau, kad bus priimti sprendimai ir tie asmenys turės atsakyti už savo veiksmus“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime sakė ministrė.

Ji taip atsakė į parlamentaro Algirdo Syso klausimą, ar mitingo dalyviai gali sulaukti atsakomybės, kaip ir Kauno „Žalgirio“ arenoje kovo pabaigoje vykusių muzikos apdovanojimų M.A.M.A dalyviai.

Ministrė taip pat pridūrė, kad atsakomybės gali sulaukti ir sostinės savivaldybė, suteikusi leidimą rengti tokio masto renginį.

Bus priimti sprendimai ir tie asmenys turės atsakyti už savo veiksmus.

„Taip pat norėčiau pažymėti, kad kalbant apie šitą renginį, jam leidimą išdavė Vilniaus miesto savivaldybė ir ji taip pat turėjo įvertinti tam tikras rizikas. Matyt, klausimai dėl atsakomybės – jie turės būti priimti, nes mes laikomės tokios pozicijos, kad atsakomybė turi būti visiems vienoda“, – teigė A. Bilotaitė.

„Didysis šeimos gynimo maršas“ vyko gegužės 15 dieną, kai iš įvairių šalies kampelių į Vingio parką sostinėje susirinko apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu buvo rengiamos ir kelios akcijos, nukreiptos prieš šį maršą.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ministre,

Ministre, portretas
Pasodink savo atžalėlę ant naktinio puoduko ir auklėk,reikalauk, kiek patinka,o mus palik ramybėje,nes ateis toks laikas,kuomet reikės pčiai atsakyti.

MAN LABAI RŪPI

MAN LABAI RŪPI portretas
tai kur LANSBERGIS BUVO, ga segra?

Ramass

Ramass portretas
Bilotaite , kada išdulkinsi Dulkį , už vadalojimasi be kaukės seimo salėje?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių