Ministrė apie virtualų patrulį: ir socialiniuose tinkluose turi galioti įstatymai

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, socialiniuose tinkluose vykstantys prieš visuomenę ir nacionalinį saugumą nukreipti veiksmai turėtų būti kontroliuojami prevenciškai – virtualaus pareigūno.

„Prieš startuojant tokiam naujam instrumentui, turi būti paruošti žmonės, sugebantys atskirti, kas yra nuomonė, ir kas yra teisės aktų pažeidimas. Kai yra prieštaraujama viešajai rimčiai, neapykantos kurstymas arba skleidžiama dezinformacija. Aš suprantu, kad tą reikia labai aiškiai sudėlioti, turi būti labai aiškūs kriterijai ir gebėjimai tai atlikti“, – antradienį LRT radijui sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Mes negalime toleruoti ir palikti tokios erdvės lyg tai būtų laukiniai Vakarai, kur galima daryti ką nori ir kaip nori.

Elektroninę erdvę artimiausiu metu turėtų pradėti stebėti virtualusis policijos pareigūnas, kuris įspės neapykantą socialiniuose tinkluose kurstančius autorius. Tačiau neapykantos kurstymas internetinėje erdvėje vis dar kelia daug diskusijų dėl asmenų, kurie bando apsimesti pareigūnais.

Ministrės nuomone, teisės aktų pažeidimai socialiniuose tinkluose ar kažkokioje kitoje erdvėje yra toks pat nusikaltimas, kaip ir viešojoje erdvėje.  

„Mes negalime toleruoti ir palikti tokios erdvės lyg tai būtų laukiniai Vakarai, kur galima daryti ką nori ir kaip nori. Manau, kad toks instrumentas, kuris, tarkime, Estijoje veikia penkerius metus ir veikia sėkmingai, pirmiausia turėtų atlikti prevencinę funkciją, t.y. įspėti asmenis, kurie reiškia ne savo nuomonę ar ne savo poziciją,“ – tvirtino A. Bilotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Yra LR konstitucija , kurios įstatymai yra aukščiausi kaip kiti Taip kad viskas yra teisingai ir Lietuvoje konstitucija leidžia žmogui reikšti savo įsitikinimus, nuomonę .Tamstai reikia susipažinti su LR Konstituciją.Matomai nežino jos.

Tai kas tie

Tai kas tie portretas
"Laukiniai vakarai" ......išeitų , kad Europą , Ameriką iš kur patirties semiames .......

teisingai

teisingai portretas
bet pries si socberg sistemynibardaka 1 nepakovosi dar kolkas laime kad ne jav gyvename tik va visos politmados kazkodel pirmiausia bandomos igyvendint butent pas mus ka?... prezidentas nemato ar nezino?,,, ar visai nesupranta kur randaai kaip bidenas tik si /purviasklaida/ tik ir varo navalnas bei cikanovska ?.. tai matykime 1 savo /kiema/ ir jo zmones o nezaiskyte politinius triukus kurie prie gero neprives nes smegenys nepribrendo politakiraciui mastyt tai geriau neduiokit ziniasklaidai nesamoniu kad ji nepavirstu /purviasklaida taip megiama politsadistu o tas blogio saknis bus sunku israut nes setonas nostalgiskai jas icipavo ir toliau savo juoda darba daro per siuos statytinius kuri/uos mes matome kartu su. VRK biorobotais/?;;;;;;
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių