Ministrė egzaminų rezultatus vadina labai gerais

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė penktadienį paskelbtus devynių paskutinių brandos egzaminų rezultatus vadina labai gerais ir viliasi, kad daugiau abiturientų rinksis laikyti užsienio kalbas.

„Gavome paskutiniųjų valstybinių brandos egzaminų rezultatus ir džiugu, kad tie rezultatai yra labai geri. Visi – virš 95 proc. išlaikymas“, – žurnalistams Vilniuje teigė ministrė.

Ji tvirtino besitikinti, kad daugės abiturientų, kurie renkasi laikyti kitų užsienio – ne tik anglų – kalbų egzaminus.

„Viliamės, kad padaugės ir pirmųjų kalbų pasirenkamumas, ne tik anglų, bet prancūzų, vokiečių ateinančiais metais tarp abiturientų“, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ministrė taip pat pabrėžė gerėjančius fizikos egzamino rezultatus kaip atliepiančius Vyriausybės prioritetus.

„Fiziką pasirinko didesnis skaičius jaunuolių ir tai yra geriausias rezultatas per 10 metų. (...) Išlaikomumas ir platesnis pasirinkimas yra tas siekis, kurio ši Vyriausybė ir norėjo pastiprinant tiksliuosius mokslus“, – pažymėjo ji.

Viešumoje pasirodžiusius svarstymus, kad egzaminų užduotys šiemet buvo lengvesnės, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė vertinanti kaip nepagrįstus, nes „užduotys buvo ruošiamos atsakingai, buvo ir recenzavimas pakankamai gilus“.

Penktadienį Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) paskelbė anglų, prancūzų, rusų ir vokiečių užsienio kalbų, lenktų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros, informacinių technologijų, biologijos, fizikos ir geografijos brandos egzaminų rezultatus.

Daugiau abiturientų šiemet išlaikė fizikos ir informacinių technologijų, anglų kalbos egzaminus. Išlaikiusiųjų geografijos egzaminą dalis lyginant su 2023 metais nekito, biologijos – sumažėjo.

Lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, istorijos ir chemijos brandos egzaminų rezultatai buvo paskelbti trečiadienį.

NŠA duomenimis, prašymus laikyti egzaminus šiemet iš viso pateikė 27 tūkst. 666 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių mokiniai – kiek daugiau nei 2023 metais, kai šis skaičius siekė 27 tūkst. 492.

Brandos atestatui gauti reikėjo išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (mokyklinį arba valstybinį) ir dar vieną pasirinkto dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą.

Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paleist galvon

paleist galvon portretas
bata

Melas

Melas portretas
Parsidavėlė, landsbergistė. Pedofilo Bartoševičiaus gynėja ir Šimonytės pakalikė. Viskas melas.

čia tavo

čia tavo portretas
draugas Bartusevičius liepė tep sakyt ar kaip? :D)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių