Ministrė: siekiama nustatyti, kiek praleistų pamokų galės pateisinti tėvai

Ruošiamasi griežtinti moksleivių lankomumą nustatant, kiek praleistų pamokų galės pateisinti tėvai, leidžiant patikrinti, ar vaikas serga, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak jos, nuo 2019 metų pamokų nelankymas gali būti pateisinamas tėvų rašteliu, todėl mokyklos negauna tikslių žinių apie vaiko sveikatą.

„Mes šiuo metu labai intensyviai diskutuojame su Sveikatos apsaugos ministerija ir ieškome galimybių, kaip mokyklos galėtų žinoti šitą informaciją, gauti informaciją, ar vaikas serga, ar ne, kad mes žinotume, kokios yra priežastys mokinių pamokų nelankymo“, – LRT radijui antradienį sakė ji.

Manome, kad tai yra labai svarbu, nes šiandien iš esmės tiktai nelankius pusės pamokų per mėnesį įsijungia tam tikri griežtesni mechanizmai.

Pasak J. Šiugždinienės, ieškoma sprendimo, kuris nepažeistų asmens duomenų apsaugos ir neapkrautų gydymo įstaigų papildomomis pažymomis.

„Nustatysime pamokų skaičių, kuris galėtų būti pateisinamas tėvų rašteliu“, – sakė ji.

„Manome, kad tai yra labai svarbu, nes šiandien iš esmės tiktai nelankius pusės pamokų per mėnesį įsijungia tam tikri griežtesni mechanizmai, – kalbėjo ministrė. – Tai yra ir vaikų saugumo dalykai, ne tik pasiekimai.“

Kiek pamokų galės pateisinti tėvai, o kada bus būtina gydytojų pažyma, ji kol kas nedetalizavo, teigdama, jog dėl to kol kas yra tariamasi.

J. Šiugždinienės teigimu, suprastėjęs lankomumas yra problema, apie kurią jau kurį laiką kalba tiek mokytojai, tiek jų vadovai ir įvardija viena opiausių švietimo sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

per

per portretas
ilgai šiam poste užsibuvo ...... greit mokyklose nauja etatą įves - seklių apmokamų , kurie lankomumą tikrins

Anonimas

Anonimas portretas
Rumualdai nei tu gyvenai tais laikais nei tu nusikalbėk idiotas esi ir tiek.

Romualdas

Romualdas portretas
Anksčiau vaikai trokšdavo mokslo, verždavosi mokytis. Motina prie verpimo ratelio mokė vaikelius skaityti. Knygnešiai rizikuodami savo gyvybe, tremtimi, tempė knygas, vadovėlius. O dabar išlepinti sūneliai kavinėse „studijuoja". Tėvai rašteliais juos dengia. 50 pamokų pateisinti dar galima, o jau 51 - nebe... Tačiau matematikos egzaminą Lietuvoje išlaikė net 65%. Ar ne per daug?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių