Ministrė: traukiniais gabenamos kontrabandos kiekiai – ženkliai išaugę

Traukinių rentgenas Kenos pasienio punkte turėtų būti įrengtas rugsėjį, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ji BNS sakė šią savaitę apžiūrėjusi statomą įrenginį, kuris turėtų padėti aptikti cigarečių kontrabandą ir sumažinti vis didėjančius jos mastus.

„Rodė mums, kaip vyksta statybos darbai (...) Rugsėjo mėnesį jau turėtų atsirasti – būti pastatytas visas įrenginys, kuriuo bus tikrinamas kiekvienas traukinys“, – teigė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, kontrabandos mastas, įvežamas traukiniais, vis didėja, o rentgenas – efektyviausia priemonė prieš ją.

„Kontrabandos kiekiai per traukinius tikrai didėja, skaičiai yra labai ženkliai išaugę (...) Tas įrenginys nuskenuos kiekvieną vagoną. Tai yra pati efektyviausia priemonė“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė.

Tas įrenginys nuskenuos kiekvieną vagoną. Tai yra pati efektyviausia priemonė.

Muitinės rentgeno aparato Kenos pasienio punkte konkursą pernai vasarą laimėjo Kinijos bendrovės „Nuctech“ padalinys Varšuvoje. Šis įrenginys atsieis apie 3,8 mln. eurų.

Ši įmonė pernai buvo eliminuota iš Lietuvos oro uostų rentgeno sistemų konkurso dėl grėsmės nacionaliniam saugumui, tačiau Vyriausybinė komisija, tikrinanti nacionaliniam saugumui svarbius sandorius, pateikė teigiamą išvadą dėl sandorio su „Nuctech“ dėl traukinių rentgeno statybų.

Anksčiau veikęs rentgenas sugedo prieš septynerius metus, todėl į Lietuvą įvažiavę traukiniai nebūdavo tikrinami šia sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kalingradas katiusos

koncervsude

koncervsude portretas
eik tu nx.....

Anonimas

Anonimas portretas
KASDIENIS RŪBŲ KEITIMAS , IŠDUODA PASTANGAS KOMPENSAVIMO INTELEKTO TRŪKUMAMS ................... NJUOMONĖ IR PATARLĖ : PAGAL RŪBĄ SUTINKA , PAGAL PROTĄ PALYDI.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių