Mirė žinoma visuomenininkė M. Bliumenzonienė

  • Teksto dydis:

Eidama 63-iuosius metus po sunkios ligos penktadienį mirė visuomenininkė, kalinių globėja Milda Bliumenzonienė.

„Šiąnakt po sunkios ligos netekome mūsų visų mylimos Mildos Bliumenzonienės. Artimieji prašo ramybės, supratimo ir santūrumo. Apie atsisveikinimo vietą ir laiką informuosime vėliau“, – penktadienį feisbuke pranešė moters artimieji.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius dėl M. Bliumenzonienės mirties išreiškė užuojautą jos artimiesiems ir bendražygiams.

„Tai buvo šviesą spinduliuojanti, jautri ir atkakli moteris, daug prisidėjusi skleidžiant visuomenėje supratimą, kaip svarbu ištiesti pagalbos ranką suklydusiam žmogui“, – rašoma užuojautoje.

„Tokių kaip Milda žmonių dėka mūsų pasaulis tampa geresnis ir teisingesnis“, – teigiama joje.

M. Bliumenzonienė vadovavo Kalinių globos draugijos socialiniam centrui, ji už kilnią širdį ir žmogiškumą apdovanota šv. Kristoforo statulėle.

Kelias dešimtis metų M. Bliumenzonienė padėjo iš įkalinimo įstaigų išėjusiems kaliniams integruotis į visuomenę.

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl M. Bliumenzonienės mirties

Šalies vadovai penktadienį artimiesiems, kolegoms reiškia užuojautą dėl visuomenininkės, kalinių globėjos M. Bliumenzonienės mirties.

„Netekome asmenybės, savo gyvenimą paskyrusios nuteistųjų integracijai į visuomenę, nenuilstančiai tikėjusios žmonių geranoriškumu ir viltimi gyventi kitaip – prasmingiau, atsakingiau“, – teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

„M. Bliumenzonienė – atsidavimo žmogui pavyzdys, esame dėkingi jai už pastangas mažinti visuomenės grupių atskirtį, prisidėti prie būtinos pagalbos nuteistųjų artimiesiems ir šeimų nariams“, – sakė šalies vadovas.

Pasak Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, velionę bus galima prisiminti už kilnumą ir atvirą širdį.

„Ji prisidėjo prie Lietuvos, kurioje kiekvienas turėtų šansą sėkmei, kūrimo. Reiškiu nuoširdžią užuojautą jos artimiesiems ir bičiuliams“, – teigė parlamento vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
sunkia nashtaji buvo prisiemusi;taciau kilnu yra dirbti del atstumtuju[ir zinoma,daugumoje--nedekingu asmenu]],,tai jos pasirinkimas--stipri moteris

Bonanan

Bonanan portretas
Kokia grazi!

Ilsėkis ramybėje

Ilsėkis ramybėje portretas
Mildute. Tiesiai į dangų, nes žemėje ji dirbo pragare...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių