Pereiti į pagrindinį turinį

Mįslinga kriminalisto mirtis

2008-07-29 09:00

Vakar rytą Vilniuje savo darbo vietoje rastas nusišovęs muitinės kriminalistas. Jo kolegos neįsivaizduoja, kodėl daug kartų skatintas pareigūnas iš gyvenimo pasitraukė savo noru.

Pirmadienį apie 8.10 val. Vilniuje, Žalgirio gatvėje 127-u numeriu pažymėtame pastate, kuriame įsikūrusi Muitinės kriminalinė tarnyba, viename iš kabinetų, savo darbo vietoje rastas negyvas 36 metų vyresnysis inspektorius Valdas Čepulis.
Jo kūną su šautine žaizda rado į darbą atėję pareigūno kolegos. Spėjama, kad muitinės kriminalistas nusišovė sekmadienio vakarą. Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kad V.Čepulis atvyko į tarnybą, tačiau iš pastato neišėjo.
Darbo vietoje rastas ir ginklas, kuriuo nusišovė pareigūnas. Tai – tarnybinis pistoletas „Glock“.
Savižudybės priežastys kol kas nežinomos. Vyresnysis inspektorius nebuvo sukūręs šeimos. „Kolegos netiki, kad į savižudybę pastūmėjo nelaiminga meilė – V.Čepulis nebuvo vedęs“, – tvirtino Muitinės kriminalinės tarnybos direktorius Saulius Urbanavičius.

Anot tarnybos vadovo, nusišovęs kriminalistas anksčiau dirbo Vilniaus teritorinėje muitinėje, o prieš daugiau nei šešerius metus persikėlė dirbti į Muitinės kriminalinę tarnybą.
„Per tuos metus pareigose aukštintas nebuvo, tačiau begalę kartų skatintas, mat jo darbo rezultatai buvo labai geri. Pareigūnas gerai bendradarbiavo su kolegomis iš kitų šalių, dar praėjusią savaitę Vilniuje lankėsi kolegos vokiečiai. V.Čepulis nuolat stažuodavosi užsienyje, jo darbo vietoje siena nukarstyta įvairių padėkos raštų, jis už tarnybą apdovanotas medaliu“, – pasakojo S.Urbanavičius.
Prieš ateidamas dirbti į muitinę, V.Čepulis dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate Kriminalinėje policijoje.
Įvykį tiria Vilniaus prokuratūra ir sostinės kriminalinė policija.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų