Pereiti į pagrindinį turinį

Mokesčių inspekcija įklimpo rimtai

2009-05-08 09:00

Tyrimą dėl kai kurių Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viešųjų pirkimų atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratin pateko ir 2007 m. vykdytas atviras konkursas dėl mokesčių apskaitos diegimo paslaugos pirkimo.

Neoficialiomis BNS žiniomis, nors kelių instancijų teismai yra niekine ir negaliojančia pripažinę sutartį, pasirašytą VMI su minėtą konkursą laimėjusiomis bendrovėmis (į konsorciumą susivienijusiomis bendrovėmis UAB "Informacinės technologijos" ir UAB "Etnomedijos intercentras"), tačiau VMI vadovai esą nenutraukė šios sutarties, toliau vykdė joje numatytus darbus ir už juos sumokėjo per 5 mln. litų.

Be to, tiriami duomenys, kad už kitą VMI vykdytą projektą "Šešėlis ne išeitis. Sprendimo ieškokime kartu" buvo išleista 3,5 karto daugiau lėšų (apie 3,4 mln.litų), nei buvo skelbta paslaugų pirkimo dokumentuose (950 tūkst. litų).

Į BNS pateiktus klausimus apie minėtus konkursus VMI atstovai neatsakė teigdami, kad turi gauti Generalinės prokuratūros leidimą suteikti informaciją.

Vakar VMI išplatino pranešimą, kuriame, be kita ko, nurodė, jog "VMI vadovas Modestas Kaseliauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti, kokiomis aplinkybėmis dalis konkrečios informacijos iš ikiteisminiam tyrimui, kurį atlieka STT, pateiktos medžiagos pateko žiniasklaidos atstovams".

Finansų ministerija yra skelbusi, kad už socialinę reklamą "Šešėlis ne išeitis. Sprendimo ieškokime kartu" VMI sumokėjo beveik 1,4 mln. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Minėtos socialinės reklamos užsakovas yra VMI, gamintojas – UAB "VRS grupė", o reklamos filmuką platino UAB "Publicum".

Šią savaitę VMI būstinėje Vilniuje ir keliose privačiose bendrovėse dokumentų poėmius atlikusios STT vadovas Žimantas Pacevičius žurnalistams patvirtino, kad ši reklama yra vienas iš tyrimo objektų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų