A. Monkevičius viliasi, kad pirmieji kompiuteriai vaikus pasieks jau savaitgalį

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius viliasi, kad pirmieji kompiuteriai socialiai jautrių šeimų vaikus pasieks jau savaitgalį, o visi 35 tūkst. kompiuterių bus išdalinti per ateinančias dvi tris savaites.

„Galbūt šią savaitę, ryt poryt, pasirašysime pirmąsias sutartis, ir toks optimistinis planas, kad pirmieji kompiuteriai keliauti į mokyklas pradėtų galbūt dar šį savaitgalį“, – LRT forume kalbėjo A. Monkevičius.

„Aš galvoju, kad per dvi tris savaites visi (35 tūkst. kompiuterių – ELTA) turėtų atkeliauti“, – pridūrė jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras taip pat akcentuoja, kad mokytojams ir vaikams internetas pirmuosius kelis mėnesius bus nemokamas.

„Elektroninio ryšio komunikacijos bendrovės tikrai daro didžiulį žingsnį link mokyklų poreikių, kad mokytojams, vaikams, šeimoms internetas bus nemokamas bent du mėnesius, 60 ar 90 dienų, o po to mes žiūrėsime, tarsimės. Švietime tai tikrai visi laimėtų, jeigu ryšio galimybės būtų geros ir jos nekainuotų bent jau mokiniams“, – informavo A. Monkevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Leiskite paklausti kas aprūpins vaikus gyvenančius šeimynose.bendruomeniniuose globos namuose? Ar jų kas paklausė ar jie turi? Būtų malonu išgirsti visų nuomones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių